Az elmúlt hétvégén egy súlyos sérüléses és kilenc anyagi káros baleset történt - adta ki baleseti összefoglalóját a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap 12 óra 15 perc körüli időben történt a hétvége egyetlen sérüléses balesete. Egy 26 éves regölyi nő közlekedett autóval a 61-es számú főúton Pincehely irányából Tolnanémedi irányába. A 40-es kilométerszelvényhez érve egy balra ívelő kanyarban a kocsi megcsúszott, a sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett. Az útról a jobb oldali árokba sodródott, ahol nekiütközött egy bejárónak és az úttesten fejtetőn állt meg. A baleset során az autót vezető nő könnyebben, míg utasa súlyosan megsérült.

Pénteken hat anyagi káros baleset történt. Két esetben parkolói koccanások voltak Szekszárdon és Tamásiban, Regölyben egy teherautó rosszul rögzített rakománya esett parkoló kocsira.

Három esetben vadon élő állattal ütköztek autók, ebből kettő a 65-ös út 28-as kilométerszelvényében történt délután negyed háromkor. Két áruszállító közlekedett egymással szemben, amikor a fenti helyen mindkét kocsi egy-egy vaddal ütközött. A harmadik vadelütés is a 61-es főúton volt, este hét óra körül a 36-os kilométerszelvényben.

Szombaton három balesetről érkezett bejelentés. Szekszárdon parkolóból kiálló kocsik vezetői voltak két esetben figyelmetlenek.

Pincehelyen egy ismeretlen típusú és rendszámú kocsi szintén ismeretlen vezetője közlekedett a Kossuth és Kisfaludy utca kereszteződésében, amikor egy balra ívelő kanyart követően lesodródott az útról és három fa oszlopot kidöntött, majd adatai hátra hagyása nélkül tovább hajtott.

Fotó: police.hu