Összesen nyolc tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szabadtéri tüzek, elektromos zárlat miatt kigyulladt matrac, fatárolóban keletkezett tűz és közlekedési balesetek felszámolásánál avatkoztak be a tűzoltók. Egy kurdi tűzeset kapcsán pedig 551 sertés hullott el.

Mintegy három hektáron égett a nádas pénteken Tolna, külterületen, a 6-os számú főút 130. kilométerénél. A felszálló füst a közúti forgalmat veszélyeztette. A tolnai önkormányzati és szekszárdi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A tűzoltók munkáját egy erőgép is segítette.

Diósberényben, a Kossuth utcában egy hat négyzetméteres fatárolóban keletkezett tűz szombaton hajnalban. A tulajdonos megkezdte a tűz oltását amíg a tamási önkormányzati és gyönki önkéntes tűzoltók kivonultak az érintett címre, akik a még izzó részeket hűtötték vissza.

Egy lakóház több helyisége és a tetőszerkezete égett szombat délelőtt Szászváron, a Petőfi Sándor utcában. A tűzesethez a bonyhádi és a komlói hivatásos, valamint a szászvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. Az épületből három gázpalackot hoztak ki a beavatkozó tűzoltórajok. Az ingatlan lakhatatlanná vált, amelynek egy lakója lakosságvédelmi intézkedés keretében a rokonaihoz költözött.

Szombat délelőtt teljes terjedelmében égett egy 15 négyzetméteres melléképület Dunaszentgyörgyön, a Mátyás király utcában. A tárolóban használati tárgyak voltak. A tűzesethez a paksi hivatásos és dunaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Teljes terjedelmében égett egy 250 négyzetméter alapterületű istállóval egybeépített szénatároló vasárnap délután Kurdon, a Kossuth Lajos utcában. A tűzesethez a dombóvári és bonyhádi hivatásos, továbbá a kurdi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik hét vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a rendőrség, mentőszolgálat és hatósági állatorvos tartózkodott még a helyszínen. Személyi sérülés nem történt. A lángokban összesen 551 sertés pusztult el, 30 állatot sikerült megmenti.

Fotó: Dombóvári és Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság