Révész Péter miskolci önkormányzati képviselő, a Jobbik korábbi tagja csütörtöktől az LMP színeiben politizál, a változásról a képviselő Veres Pál polgármestert is tájékoztatta - írja a frisshirek.hu szerkesztőségéhez eljuttatott közleményében az LMP megyei szervezete.

A zöld párt úgy fogalmaz: az LMP rendkívüli előrelépésnek tartja, hogy a mai naptól a zöldpolitikának Miskolcon is van képviselete.

"Arra készülünk, hogy a továbbiakban Révész Péterrel közösen fogunk küzdeni azért, hogy Miskolc is élhetőbb és zöldebb legyen, hogy vegyük végre komolyan a légszennyezettség problémáját, fejlesszük a közösségi közlekedést és induljanak energiahatékonysági beruházások. És közösen fogunk küzdeni azért, hogy se Miskolcból, se az országból ne csinálhasson a Fidesz akkumulátorgyarmatot"

- zárul a közlemény.

Nem Révész Péter az első miskolci politikus, pláne miskolci jobbikos politikus, aki pártot váltott az elmúlt fél évben. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, tavaly november végén Szilágyi Szabolcs, az Avason található 6-os számú választókerület korábban Jobbik színekben politizáló képviselője ült át a Demokratikus Koalíció (DK) padsoraiba.

A tavaly év végi változással a Velünk a Város frakciószövetségen belül ismét frakciója lett a DK-nak (ez korábban azért szűnt meg, mert Hegedüs Andrea országgyűlési képviselővé választásával két főre apadt a DK-sok száma a szövetségen belül. A mostani változás tehát ismét a Jobbik sorait apasztotta, a frakciójuk azonban még megmaradt, éppen az ehhez szükséges három fővel (Badány Lajos, Cselégé Figula Edina és Szarka Dénes). Révész Péterrel viszont képviselője lett viszont a Velünk a Városban az LMP-nek is. 

Fotó: minap.hu