Egyre kisebb az esélye annak, hogy még élő embert találnak a romok alatt Törökországban. Ahogy arról a frisshirek.hu is folyamatosan beszámolt, a február eleji földrengés következtében több, mint 10 ezer ház dőlt össze, és tízezrek rekedtek a romok alatt.

Az első napokban nemzetközi mentőalakulatok és földrengésre szakosodott kutatócsoportok érkeztek az országba, hogy kimenekítsék a túlélőket a házak törmelékei alól. Mostanra azonban az idő elfogyott, már valóságos csoda lenne, ha ennyi idővel a katasztrófa után még találnának élő embereket, így a kutatócsapatok, köztük a HUNOR magyar csapat is hazatértek.

Mostantól más típusú feladatok várnak a segíteni szándékozóknak. Hiszen már azoknak van szüksége segítségre, akik fedél nélkül maradtak. A túlélőknek, akik mindenüket elvesztették, akiknek lassan szembe kell néznie a gyász mérhetetlen fájdalmával, és erőt kell meríteniük valamiből a túléléshez és az újraépítéshez.

Múlt péntek óta a somogyvámosi krisnások egy csapata elindult Budapestről, hogy segítsen ebben a folyamatban. Az Ételt az Életért Alapítvány magyar tagjai a tegnapi napon jó magyar paprikáskrumplit főztek a helyieknek, amit az alapítvány török tagjai osztottak ki a sorban állók között – olvasható az alapítvány közösségi oldalán.

A krisna tudatú hívők segítsége azért is fontos, mert a vegán ételeket főző közösség az iszlám vallás étkezési előírásait is tartani tudja, így egyszerre táplálják a testet és a lelket.

Fotó: Facebook / Ételt az Életért Alapítvány