A Válasz Online a hírlevelében hívta fel a figyelmet a külügyminiszter vonatkozó bejegyzésének kommentjei közt a következő üzenetre:

Akkor bízhatunk benne, hogy felszólítja Minszket: azonnali hatállyal szüntesse be az ukrán határon folyó hadgyakorlatokat, és kérje Moszkvát, hogy vonja vissza csapatait a 2014-es határok mögé?

A karakán kiállás ugyan Szijjártó Pétertől elmaradt, helyette az azonnali tűzszünetet és béketárgyalások szükségességét hangsúlyozta, és valahogy megint csak az óceán túloldalán sikerült megtalálni a szenvedések felelősét.

Külügyminiszterünk azonban nem maradt hazai támogató hangok nélkül - szúrta ki a Népszava. Bár a magát általában harcos antikommunistának hirdeti a Fidesz, és hívei rendre "a kommunisták" elleni küzdelemként értelmezik politikájukat, most mégis váratlan oldalról érkezett a kiállás:

a magyar kommunisták biztosították egyetértésükről Szijjártó Pétert.

A párt arról írt, hogy üdvözlik a külügyminiszter minszki útját. Meglátásuk szerint Szijjártó Péter a magyar nemzeti érdekeket és a magyar emberek békevágyát képviselte az Oroszországgal szoros szövetségben álló Fehéroroszországban. A háború mihamarabbi befejezése, a béke szerintük nemzeti ügy, mert a háború ugyanis "nem tréfa", hanem pusztítás és halál, és totális gazdasági visszaeséshez és nyomozhoz vezet. Ideje ezt mindenkinek szívébe vésni! - hívták fel a figyelmet a lap szerint.

Mi nem Oroszországgal vagyunk, hanem önmagunk túléléséért aggódunk. A túléléshez béke, a realitásokon nyugvó béke kell

- jelentette ki a Thürmer Gyula vezette szervezet a közlemény szerint. A Lukasenka-rezsim által elüldözött ellenzéki vezető, Szvjatlana Cihanouszkaja ezzel szemben elfogadhatatlannak nevezte Szijjártó Péter útját.

Nem ez az első eset, hogy a magyar szélsőjobb és a Magyar Munkáspárt összeér. A frisshirek.hu-n a múlt héten számoltunk be arról, hogy a Munkáspárt Putyin-párti tüntetésén egy Mi Hazánk-os politikus lengette az orosz zászlót.

A kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala