A közelmúltban indult bátori baromfi-realityt közvetítő csatornán két stream közül válogathatnak az érdeklődők. Az egyiken az udvart lehet megnézni, ami napközben lehet érdekes. A másik csatornán a tyúkól jelentkezik, itt nyilván az esti és hajnali órákban nagyobb az élet, bár napközben is érdemes bele-belekattintani, mert bejárogatnak ide is „hesszölni” a tyúkok – írta meg az egriugyek.hu nyomán a Telex.

A Henflix célja a tökéletes szórakoztatáson túl az ismeretterjesztés, ezért elindult a henflix.hu oldal is, ahol mindenféle érdekes, szárnyasokkal kapcsolatos írást lehet olvasni, de aki akar, közelebbről is megismerkedhet az élőben közvetített csapattal.
Bár általában nem így gondolunk rájuk, a tyúkok nagyon izgalmas állatok. Hogy csak néhány érdekességet említsek: ők a dinoszauruszok legközelebbi élő leszármazottai, 100-nál is több arcot képesek felismerni. A tyúkanyó „beszél” a még tojásban lévő csibékhez, akik ráadásul válaszolnak neki. Ezért gondoltuk, hogy bemutatjuk a baromfiudvar mindennapi életét, hiszen sajnos ma már még faluhelyen is egyre kevesebb a lehetőség arra, hogy akár a gyerekek, akár a felnőttek megismerjék ezeket a jópofa jószágokat. Aki szeretné, meg is tudja virtuálisan etetni a tyúkokat, ehhez a honlapon kell kreditet venni, egy etetés egy ezresbe kerül, aztán az élő közvetítést nézve egy kódot beírva lehet indítani az etetőgépet

mondta el a projektről Botos Regina, a Bárányfelhő-Bodorító Egyesület elnöke az egriugyek.hu-nak. A Telex értékelése szerint a Tyúk TV nagyon jól relaxál, de azt a teljes élményhez mindenképpen javasolják az érdeklődőknek, hogy hanggal nézzék a baromfi-reality közvetítését. A véletlenszerű tárgyak állandó, csőrrel való pöcögtetése, továbbá a kaparászások és a távoli madárzajok teszik igazán teljessé a pihentető élményt.

Az egyesület tagjai bíznak benne, hogy projektjük eredményeként mások is kedvet kapnak a tyúktartáshoz, de legalábbis másként tekintenek majd ezekre a szárnyasokra és a falusi életre.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com