A Waberer's november végén a Budapesti Értéktőzsde honlapján bejelentette, hogy lezárult az az ügylet, melynek értelmében a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Equity 26,8 százalékos részesedést szerzett a Waberer's-ben, miután megvásárolta a korábban Mike Ferenc tulajdonában lévő MHB Optimumot - írta meg a Frisshirek.hu.

"A PIACON BIZONYÍTOTT, EREDMÉNYES ÜZLETI MODELLEL RENDELKEZŐ, EGYBEN A KÖVETKEZŐ ÉVTIZED KIHÍVÁSAIRA IS KÉSZEN ÁLLÓ AKVIZÍCIÓS CÉLPONTOKAT KERESÜNK. SZÁMOS IPARÁGHOZ HASONLÓAN A LOGISZTIKÁT IS FELFORGATJA A TECHNOLÓGIAI FEJLŐDÉS, AZ ÉLESEDŐ NEMZETKÖZI VERSENY, VALAMINT A KÖRNYEZETBARÁT MEGOLDÁSOK KERESÉSE. A WABERER’S KIVÁLÓ POZÍCIÓBAN VAN AHHOZ, HOGY ENNEK AZ ÜZLETI PARADIGMAVÁLTÁSNAK AZ ÉLÉRE ÁLLJON EURÓPÁBAN"

- mondta Tiborcz még júliusban, mikor először bejelentették a vételi szándékot.

A Forbes.hu szúrta ki a tőzsde honlapján, hogy a Tiborcz István érdekeltségébe – a BDPST Csoporthoz – tartozó Merkport Zrt. megvásárolja a Waberer’s 22,88 százalékos részvénycsomagját a High Yield Vagyonkezelő Zrt-től. Utóbbi a speditőrcéget alapító Wáberer György érdekeltsége, aki 2020 végén szállt vissza a cégbe miután korábban sikeresen exitált onnan.

Az MNB-nek és a Versenyhivatalnak is rá kell bólintania az üzletre, de azon nagyon meglepődnénk, ha nem történne meg. 

A Waberer’s-ben az üzlet lezárultával két főtulajdonos marad, Tiborcz mellett Jellinek Dániel, a Trevelin Holdingon keresztül (a közkézhányad 19,1 százalék). Ők ketten több nagy üzletet is bonyolítottak az elmúlt években, legutóbb Jellinek a Gellért szállót adta el a kormányfő vejének - szemlézte a lap hírét a 24.hu.

Fotó: youtube vágókép