Az egyik vezető hírportál nem volt rest és áttekintette a cégadatokat, amelyekből egyértelműen kiderült, hogy Rogán Antal miniszter munkatársai, számszerint öten kerültek át az újonnan alakult vezetőségbe és a céget felügyelő bizottságba is. Mint ismeretes, a magyar állam és az ugyancsak a magyar állam által létrehozott és finanszírozott 4iG Nyrt. közösen szereztek tulajdoni hányadot a telekommunikációs cégben.

A 24.hu az Opten-től nyert adatai szerint így alakultak a kulcspozíciókba való delegálások:

  • Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke,
  • Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke, akit Rogán Antal tavaly nevezett ki az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá, illetve aki ugyancsak tavaly lett az ugyancsak a Rogán Antal alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságának is tagja;

Guller és Nagy az igazgatóságban kaptak helyet, másik három Rogán lojális a felügyelőbizottságban.

  • Rédey Krisztina a Miniszterelnöki Kabinetiroda korábbi közigazgatási államtitkára,
  • Benkő Tamás János, a Kabinetiroda jelenlegi közigazgatási államtitkára,
  • Siroki Attila József, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezető tisztségviselője, aki és januárig a kabinetminisztérium felügyelete alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke volt - összegezte szemléjében a hvg. 

A 660 milliárd forintért megvásárolt Vodafone adásvételéről a frisshirek is tájékoztatott, sőt, lapunk Szabadsajtó Klubjának újságírói, podcastban is foglalkoztak a témával. A videó IDE kattintva érhető el. 

Fotó: MTI