Az elmúlt évben közel 35 %-os növekedést mutatnak a számok a hazánkon belüli, azaz belföldi foglalási igényre. A szezonális időszakok még azt az időszakot is túlszárnyalták, amelyek a koronavírus előtti időkre voltak jellemzőek.

A szallas.hu statisztikája azt mutatja, hogy Budapest után Siófok, Eger, Hajdúszoboszló, Szeged a sorrend, és csak az élboly után találjuk a listán Pécset, Gyulát, Hévizet, Balatonfüredet és Zalakarost.

Az oldalon azt írják, hogy a leginkább kedvelt kétéjszakás és egyéjszakás lehetőségek iránt van érdeklődés az elmúlt évben, és mindkét esetben nőtt a kereslet 2021-hez képest, mintegy 41-46 %-al. Az egyéjszakás pihenésre 33,9%-al, míg a kétéjszakásra 34,36 százalék volt több az igény 2022-ben.

Kedvelik a vendégek az Észak-Magyarországon található településeket, a hegyeket is, hiszen a pihenni vágyók 17%-a ott keres szállást a portál ajánlatai között. A Balaton továbbra is kiemelkedik a foglalási történetben, egész évre vetítve minden ötödik foglalás a magyar tenger valamelyik településére szól.

A legnépszerűbb helyek azok, ahol fürdőzési lehetőség, várak, történelmi épületek találhatóak. Az idei forgalom is várhatóan elmaradni biztosan nem fog a tavalyihoz képest, legalábbis ami az eddigi adatok alapján látható belőle. Eddig ugyanis csak a húsvéti szezonra már 58%-al nőtt az üdülési szándék - olvasható az oldal írásában.

Fotó: wikikönyvek, pixabay