„A Tóninak a vicce jut eszembe, tudod, hogy olyan, mint a szovjet villanyborotva: először minden arc különbözik, a végén egyforma lesz. Tudod" – mondta Völner Pál Schadl Györgynek egy hvg.hu által megismert lehallgatott telefonbeszélgetésben. A poénon mindketten nevettek. A szövegkörnyezet alapján „Tóni" Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke.  

A hívást 2021. április 16-án kezdeményezte az akkor még igazságügyi államtitkár Völner, hogy beszámoljon Schadlnek egy törvényjavaslat állásáról. Völner a 4 perc 42 másodperces hívás alatt arról is beszélt, hogy a „hülye ITM" (vagyis az Innovációs és Technológiai Minisztérium) le akarja nyelni a felnőttképzéseket, ami a végrehajtókat is érintené. „Mondtam, hogy menjenek a környékükről" – mesélte Völner a Bírósági Végrehajtó Kar elnökének.

Utána még beszélnek a végrehajtók képzéséről, ami nem piaci (amit Völner szerint az ITM vegzál), hanem állami. „Mindenki meg van hülyülve" – jegyzi meg Völner, majd felidézi „Tóni" viccét. Ezután még visszakanyarodnak néhány szóra a beszélgetés eredeti témájához, majd elköszönnek, írja a hvg.hu. 

Az elmúlt hetekben több hangfelvétel is napvilágot látott, amin a korrupciósügybe keveredett Schadl György és Völner Pál beszélget - írja a hvg.hu.

A telex.hu oldalához pedig egy másik felvételen az Országos Bírói Tanácsban (OBT) ülő bírókon gúnyolódott, illetve „ügyek intézéséről” és feltehetően jogszabályok módosításáról is egyeztetett egy, a Telex birtokába került hangfelvételen Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke.

Ebben Völner Pál hívja fel Schadl Györgyöt. A beszélgetés rögzítésének ideje nem ismert, de az egyértelműen jóval a lebukásuk és a botrány kirobbanása előtt készült. Völner igazságügyi államtitkárként hívja a bírósági végrehajtói kar elnökét, akiről később kiderült, hogy rendszeresen vitt kenőpénzeket az államtitkárnak. A vidám hangulatú beszélgetésben Schadl megkérdezi Völnert, hogy mikor kereshetné fel személyesen a héten vagy a jövő héten. Völner erre azt válaszolja, akár már másnap ráér, ugyan akkor az Országos Bírói Tanács (OBT) ülése van.

Ha Völner Pált elítélik, Gulyás Gergely szerint nem kell lemondania Varga Juditnak

Miniszter asszony Völner Pál államtitkár urat kapta, felelőssége emiatt nincs Varga Juditnak amiatt, hogy beosztottja bűncselekményeket követhetett el – mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón, hangsúlyozva, nem Varga Judit javaslatára nevezték ki a megbukott fideszes politikust, ő már a tárcánál volt, amikor a minisztert kinevezték.

Nem kell lemondania, ha megállapítják Völner bűnösségét – tette hozzá a Hvg.hu kérdésére. Völner Pál, az igazságügyi tárca volt államtitkára ellen korrupciós bűncselekmények miatt emeltek vádat. Az ügyészség Schadl Györgyre, a végrehajtó kar letartóztatásban lévő elnökére tíz, Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére.