A Telex úgy tudja, hogy az őr csak néhány hete dolgozott az iskolában, amikor a bejelentés érkezett a férfi és a lány üzenetváltásairól, többek között az alábbiról:

Azért félsz, mert szűz vagy?
Igen.
Ne félj, én nagyon óvatos és ügyes vagyok, nem fog fájni. Fontos, hogy olyannal veszítsd el a szüzességed, aki már nem szűz. És tapasztalt. Mint én.

A rendőrség a Telex érdeklődésére azt közölte:

Az érintett iskolaőr munkaviszonyát a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali hatállyal megszüntette.

Mint írták:

A gyanúban szereplő bűncselekmény elkövetője a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 31. § alapján csak magánindítványra büntethető, melynek előterjesztésére a sértett, illetve törvényes képviselője jogosult. Mivel a jogosult nem terjesztett elő magánindítványt, büntetőeljárás nem indult.

Vagyis – amint a lap cikkében megjegyezte – azon túlmenően, hogy megszűnt a férfi munkaviszonya, további következménye nincs az ügynek, mivel annak előfeltétele, hogy a sértett – ebben az esetben a gondviselő – magánvádat terjesszen elő. Ha ezt nem teszi – például mert nem akarja további traumának kitenni a gyerekét – akkor ez a bűncselekmény – az a szintje, ameddig a férfi eljutott – nem büntethető.

Lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt már korábban olyan bűncselekményről, amelynek elkövetője iskolaőr volt. Szabolcs-Szatmár-Beregben az egyikük bezárta és gumibottal verte a renitens tanulókat.