2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 18o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Új játszótereket kaptak az egri gyerekek

Fodor Orsolya, 2023. február 08. - 17:40
Új játszótereket kaptak az egri gyerekek

Tavaly az egri városvezetés döntést hozott és a megyeszékhely különböző pontjain összesen tizenegy játszóeszköz cseréjét, valamint három új játszótér kialakítását valósította meg. A szakemberek elvégezték a szükséges karbantartásokat is a helyszíneken, hogy megteremtsék a biztonságos környezetet a látogatók számára. A munkálatok idén is folytatódnak: újabb három játszótér épül majd 17,8 millió forintból a városban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mirkóczki Ádám egri polgármester a Facebook-oldalán azt írta, az eddigi enyhe időjárás lehetővé tette, hogy jó ütemben haladjanak a munkálatok. Ennek köszönhetően 3 millió forintból elkészült a napokban a 12. választókerületben a bervai és a pásztorvölgyi játszótér, illetve befejezték a 9. választókerületi játszótereket is, amelyekre 2,7 millió forintot fordítottak.

A Berva lakótelepen lévő játszótéren két új eszközt telepítettünk, a Pásztorvölgyben pedig egy kéttornyú játszóvár kapott helyet. A Kallómalom utca 32-48. szám alatt mostantól két új hintát és egy kombinált mászókát használhatnak a gyerekek, míg a Kallómalom utca 68-78. szám alatt a mérleghintát cseréltük le

– fogalmazott a polgármester. Hozzátette: az új játszóeszközök beszerzése és a kihelyezése mellett elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat is.

Idén 17,8 millió forintból újabb játszótereket alakítunk ki a város három különböző helyszínén, a Kiskanada és az Ifjúság utcában, illetve a Borház soron. Ezeken kívül tervezzük az érsekkerti játszótér eszközeinek felújítását, de a Rainer Károly utcában is hamarosan új kellékek biztosítják a kicsik önfeledt játékát

– emelte ki Mirkóczki Ádám.

Amint arról január végén a frisshirek.hu-n beszámoltunk, az Érsekkertben a 2-8 éves korosztály számára játszótorony épült 10 millió forintból.

Az új eszközök telepítése mellett az önkormányzat a karbantartási munkálatokat is elvégezte a játszótereken.

Fotó: Facebook/Mirkóczki Ádám