2023.06.05., hétfő - Fatime
Budapest: 19o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Lakástűz volt ma kora reggel Zalaegerszegen a Rákóczi úton, ki kellett menekíteni a lakót

Kovács Tamara, 2023. február 07. - 10:04
Lakástűz volt ma kora reggel Zalaegerszegen a Rákóczi úton, ki kellett menekíteni a lakót

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint ma hajnali öt óra után tűz keletkezett egy társasházi lakásban Zalaegerszegen a Rákóczi úton. Az ingatlanban mintegy húsz köbméternyi szemetet halmozott fel a lakó, akit a város hivatásos tűzoltói kimentettek, majd átadták a mentőknek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az egységek a nehezítő körülmények ellenére vízsugárral és porral oltóval megfékezték a lángokat, majd megkezdték a lakás átszellőztetését és a hulladék eltávolítását - írta a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem.

A gyüjtögetés komoly betegség, pontos neve: Messie-szindróma avagy kényszeres gyűjtögetés. Külön tévésorozat is készült már a TLC kábelcsatornán “Hoarding – élve eltemetve” címmel. Az alanyokat a hörcsöghöz hasonlítják, ami túlzott mennyiségű élelmet halmoz fel magának – ezek a betegek képtelenek bármitől is megszabadulni, mindenhez görcsösen ragaszkodnak, és a saját életterük, életminőségük rovására zsúfolnak össze mindenféle kacatot. Fizikális fájdalommal jár számukra, ha akár csak szeméttől is, de meg kell válniuk, gyakran kleptomániával párosul furcsa mániájuk és minden apróságot képesek életük végéig őrizgetni.

A kényszeres gyűjtögetés, más néven patologikus halmozás egy pszichológiai betegség, mely megakadályozza az egyént, hogy használhatatlan vagy szükségtelen tárgyakat kidobjon. Ezáltal a lakhely olyan mértékben telítődik, hogy normális értelemben lakhatatlanná válik. Gyakran „Messie-szindrómának” is nevezik, ez a kifejezés a bulvársajtóból a szaknyelvbe is átkerült. Ez a szindróma a kényszer zavar egy fajtája - írja a levitania.hu.

Fotók: Zala Vármegyei KatasztrófavédelemGömbös Norbert tűzoltó százados és Lóránt Norbert címzetes tűzoltó törzszászlós - Zalaegerszeg HTP