2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Vészhelyzetet okozott a vihar a Szekszárdi Kutyamenhelyen

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 08:53
Vészhelyzetet okozott a vihar a Szekszárdi Kutyamenhelyen

A Szekszárdi Kutyamenhelyet sem kímélte az égiháború, ugyanis négy fa dőlt ki, köztük egy óriási jegenyefa mely az épületre zuhant. A tűzoltók kiérkezéséig civilek segítettek. és oldották meg a helyzetet.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is több alkalommal beszámolt, szombaton orkánerejű szél tombolt Tolna vármegyében. A tűzoltók meg sem álltak, folyamatosan úton voltak. Gerjenben a sertéstelep mellett az elektromos vezetékre dőlt egy fa, a helyszínen a tűzoltók előbb áramtalanítottak, majd erőgéppel támasztották meg a fát, amit végül szétvágtak. 

A Szekszárdi Kutyamenhely a lakosság segítségét kérte, mert

4 fa dőlt ki a telepen, közülük egy 15 méteres jegenyefa a főbejáratra és az épületre esett.

Az első közlemény szerint sem az állatok, sem az ott dolgozó emberek nem sérültek meg. Amellett, hogy a tűzoltóknak is azonnal bejelentették az esetet, segítséget kértek olyan férfiak személyében, akik a károk enyhítésében részt tudtak venni.

A segítség nem maradt el, hatan is segítségükre siettek, akik fűrészekkel eltávolították a nagy fát a bejáratból és a tetőről.

Fotó: Szekszárdi Kutyamenhely Facebook oldala