2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 8o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Nógrádot sem kímélte a szélvihar: egy ember kórházba került egy leszakadó faág miatt

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 07:13
Nógrádot sem kímélte a szélvihar: egy ember kórházba került egy leszakadó faág miatt

Hat alkalommal riasztották a Nógrád vármegyei tűzoltókat szombaton a viharos szél miatt kidőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz. Dejtáron menet közben zuhant egy leszakadó faág egy autóra, a sérültet kórházba szállították. Salgótarjánban egy 13 méter magas fenyő dőlt egy iskolára, az épületnek több ablaka is betört. Az időjárás-előrejelzés szerint vasárnap már nem kell tartanunk a tegnapihoz hasonló szélvihartól.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy szombat délelőtt egy leszakadó faág menet közben egy közlekedő személyautóra zuhant Dejtáron, a 2201-es számú úton. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet majd megtisztították az úttestet a lehasadt ágaktól. A gépkocsiban két ember utazott, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai. A mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt.

Mint megtudtuk, délután három helyen is úttestre dőlt fák akadályozták a forgalmat vármegyénkben. Alsópetény külterületén, majd Hont közelében, a 2-es főúton a rétsági hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Salgótarjánban, a Fáy András körúton a helyi hivatásos tűzoltók tisztították meg az útpályát. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak Salgótarjánban, a Csokonai úton is munkát adott egy kidőlt fa. Itt egy iskola épületére dőlt egy körülbelül tizenhárom méter magas fenyő, amely az épület több ablakát is betörte. Nagybárkányban távközlési vezetékre dőlt egy fa, a pásztói hivatásos tűzoltók beavatkozásának köszönhetően nem keletkezett kár a vezetékben.

Vasárnap már jóval barátságosabb időre készülhetünk, többfelé hosszabb napos időszakokkal. Bár a szél még gyakran lesz élénk, erős, a szombatihoz hasonló szélvihartól már nem kell tartani az országban. A jövő hét első napjaiban sokat fog sütni a nap, hétfőn inkább a Dunántúlon, kedden keleten, északkeleten növekedhet meg a felhőzet, de havazás nem várható. Hidegek, fagyosak lesznek az éjszakák, a hóval borított északi, északkeleti tájakon -10, -15 Celsius-fok is lehet – olvasható az idokep.hu oldalán

Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság