2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Dőltek a fák Baranyában is

Sztipán Orsolya, 2023. február 05. - 08:35
Dőltek a fák Baranyában is

Baranya vármegye sem maradt ki a hétvégi szélviharból. A forgatag számos helyen okozott komoly problémákat a lakosság, illetve a kárelhárító csapatok, szervek számára. A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület a hivatalos tűzoltókkal együtt folyamatosan talpon volt a károk elhárításában.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Olyan vihar kerekedett Pécsett és Baranya vármegye területén is a hétvégén, amely folyamatos munkát igényelt a mentőktől, tűzoltóktól egyaránt. A frisshirek.hu több vármegye területéről is tudósított a viharkárokról.

A mohácsi Penny Market díszkapujának összedőléséről készült videót a MetFigyelő a facebook-oldalára is feltöltötte:

Baranya vármegye megyeszékhelyén és több településen is a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület önkéntesei is alaposan kivették a részüket a mentésekből.

A hivatásos tűzoltó-állomány mellett a Pécsi Önkéntes Tűzoltóság is mozgósította a kollégáit. Közösen dolgoztak azon, hogy a szélvihar-okozta károkat a lehető leghamarabb megszüntessék. Mint azt a facebook-oldalukon írják, nagyon sok volt az ilyen jellegű feladat, de ők csillapíthatatlanul fáradoztak a viharkárok felszámolásában.

A vihar okozta károk javarészt a fák kidőlésében, megrongálódásában jelentkeztek. A korábbi napok jelentős esőzése miatt a talaj meglazult, és nem kellett ahhoz korhadt, öreg fának lenni, hogy az erős szél következtében ingataggá váljék a magas szárú növény. Emiatt a közutakra, autókra, házakra dőlt fák okoztak komoly károkat és bosszúságot, a segítőknek pedig  rengeteg munkát.

A Pécsi Önkéntes Tűzoltóság szakembereit a viharkárok melletti segítségnyújtáson kívül tűzoltáshoz is hívták a hétvégén.

Íme, néhány fotó a tűzoltók fáradthatatlan munkájáról, a mentésekről:

Fotók: A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület facbook-oldala