2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

A legtöbb helyen még nincs áram Tolnában - fotókon a tegnapi vihar okozta károk

frisshirek.hu, 2023. február 05. - 12:01
A legtöbb helyen még nincs áram Tolnában - fotókon a tegnapi vihar okozta károk

A katasztrófavédelem munkatársai szerint a legtöbb esetben a vihar okozta károk miatt kellett kivonulnia a tűzoltóknak. Sok esetben a letört ágak és kidőlt fák a villanyvezetéknek dőltek áramszünetet okozva. A szél által megbontott kémény és tetőszerkezet is nem kevés munkát adott a lánglovagoknak, akik folyamatosan dolgoznak az E.on emberei mellett és még messze sincs vége a kárelhárításnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A február 4-i vihar óta a legtöbb helyen nincs sem áram, sem fűtés Tolna vármegyében. Az E.on ügyfélszolgálata túlterhelt, a lakosok próbálják őket elérni, de nem sok sikerrel. Volt olyan lakos, aki éjjel három óráig kitartóan telefonált, akkor azt a tájékoztatást kapta, hogy másnapra bizonyára helyre fog állni az áramszolgáltatás.

Az E.on internetes oldalán közleményt adott ki, mely szerint:

A szélsőséges időjárás, kiemelten a viharos szél az ország több területén okoz áramszünettel járó meghibásodásokat. Kollégáink megerősített létszámmal folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán. A kialakult helyzet miatt hibabejelentő vonalainkon is jelentősen megnövekedett a bejövő hívások száma, ezért előfordulhat, hogy a telefonos ügyfélszolgálatunk nehezebben érhető el.

Sárszentlőrinc polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy a Bocskay és Malom utca kereszteződésében az elektromos vezetékre dőlt egy nyárfa, melynek következtében kitört a beton villanyoszlop és több mint 100 méter hosszon leszakította az elektromos vezetékeket és a kábel TV. vezetéket, ez okozott áramkimaradást, de az E.on szakemberei megérkeztek a településre.

Kocsola Község Önkormányzata is a lakosság türelmét kéri az időjárás okozta áramkimaradás, vízhiány, telefon és internet szolgáltatás hiánya miatt.

Emellett a Tamási Tűzoltók közleménye szerint a február 4-én történt extrém időjárási körülmények által okozott természeti katasztrófák mellett épületekben keletkezett káresetek elhárításához is riasztották őket.

Tolna vármegyében február 4-én délután 17 óráig több, mint 150 címre vonultak a tűzoltók műszaki mentéshez.

Az egyik ilyen káreset Pári, Nagy utcában keletkezett, ahol egy 3x8 m melléképület égett teljes terjedelmében. Az egységek 1 "H" sugárral, valamint kézi szerszámokkal számolták fel a káresetet. Személyi sérülés nem történt.

A másik kiemelkedő káreset Tamási, Dencz Ákos utcában egy családi ház kéménye dőlt le, amely a tetőt is megrongálta. Az egységek a megmaradt kéményt visszabontották. Személyi sérülés itt sem történt.

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület is arról számolt be, hogy a vihar okozta károk helyreállításán dolgoztak a szombati napon.

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a legtöbb riasztás Somogy, Baranya, Fejér, Tolna, Veszprém és Zala vármegyékből érkezett, itt okozott a legtöbb kárt az erős szél. A riasztások többségét letört faágak és kidőlt fák miatt kaptak, de sok épület tetőszerkezetét, kéményét is megbontotta a viharos szél.

Fotó: Tamási Tűzoltók/Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Sárszentlőrinc Község Önkormányzata Facebook oldala