2023.03.31., péntek - Zalán
Budapest: 6o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Szalagot kaptak a makói „jugyusok”

Bottyán Róbert, 2023. február 04. - 17:15
Szalagot kaptak a makói „jugyusok”

Három végzős osztály diákjai kaptak szalagot péntek este a makói Juhász Gyula Református Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában, ők a gimnazisták mellett rendészeti, szociális- és egészségügyi ágazatban tanulók.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Amint arról a frisshirek.hu korábban már beszámolt, ősszel vadonatúj tornateremmel kezdődött meg a tanév az intézményben. Most ez az új létesítmény adott otthont az iskola szalagavató báljának.

,,Izgultunk, mert ilyen nagyszabású rendezvényt az újonnan átadott sportcsarnokunkban nem tudtunk rendezni még. A férőhelyek kialakítása, komfortérzet, hangosítás, hőmérséklet – ezek mind egy próbatételt jelentettek"

– fogalmazott kérdésünkre Kovács Tibor.

A szalagavató mindig kiemelt rendezvény minden középiskolának, így a „Jugyunak” is az. Az igazgató felidézte: tavaly még a Hagymaházban tartottak bál és vacsora nélküli szalagtűzést, tavaly előtt pedig egyáltalán nem tudták megtartani az ünnepséget. Most kevesebb létszámmal, mint amennyire igény lett volna, de a tornatermük befogadó-képességének és egyéb szabályoknak megfelelően tudtak bálozni, műsort adni, táncolni, vacsorázni.

Kovács Tibortól megtudtuk, 300-an voltak egy légtérben, ebből 54-en kaptak szalagot, ők gimnazisták, illetve kifutó szakgimnazisták, hiszen őket már techikumi diákok fogják majd követni. A végzősök főiskolán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen tanulnak tovább, vannak, akik szakirányban tanulnak tovább, de néhányan a szakmában, vagy más irányban próbálnak munkát keresni.

Fotók: a szerző felvételei.