2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -0o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Szép, de félő nagyon veszteséges lesz a tiszaligeti strand Szolnokon

frisshirek.hu, 2023. február 03. - 18:50
Szép, de félő nagyon veszteséges lesz a tiszaligeti strand Szolnokon

2019 nyár vége óta épül, 2021-ben már át kellett volna adni, de a jelenlegi tervek szerint 2023 második felére készül el. Mi az? A Tiszaligeti Strand Szolnokon, amely a 2022. januári állapotok szerint évi fél milliárdos veszteségbe kerülne a városnak. A költségek azonban azóta csak emelkedhettek. Szép lesz, de ki fogja fenntartani?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A frisshirek.hu-n épp tegnap írtunk beszámolót arról, milyen úszni a Tiszaligeti Arénában, amelyet a polgárok előtt szükségből nyitott meg a város, miután a Véső úti strandot is be kellett zárni az energiaválságra tekintettel.

Mintha olvasták volna uszodaínségről szóló beszámolónkat,

mert a mai napon a város fideszes képviselői bejárást tartottak a hosszú évek óta épülő Tiszaligeti Strandon.

Szalay Ferenc a Facebook-oldalán lelkesen számolt be a látottakról:

Képviselőink ma bejárták a készülő fürdőkomplexumot, láthatták, hogy milyen impozáns - úgy funkcióiban, mint külalakjában sokszínű - strand épül a Tiszaliget szívében! Nézzék csak!

A Tiszaligeti Strandot 2019 nyarának végén, épp az önkormányzati választási kampányban zárták be azzal a céllal, hogy széleskörűen felújítják. Azokban a napokban Radócz Zoltán, Szalay Ferenc ellenzéki kihívója a polgármesteri székért, hetente emlékeztette a város polgárait arra, hogy nincs működő strandja a megyeszékhelynek. (Pl.: itt, itt és itt.)

Tavaly év elején is írt a szocialista várospolitikus a készülő beruházásról, amelyről leszögezte, hogy annak elkészültét

eredetileg 2021-re ígérték, most várhatóan 2023 második felében adhatják át.

Kezdetben 5,5 milliárd forint volt a költségkeret, de 12 hónappal ezelőtt tartottak már a duplájánál,

miközben a beruházó Radócz Zoltán megállapítása szerint erősen kormányközeli. A politikus elmondása szerint üzemeltetését már 2022 elején évi 1 milliárdra becsülték fél milliárdos veszteséggel, amely az elszálló energiaárak és a megugró infláció miatt csak tovább emelkedhetett.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala