A frisshirek.hu-n épp tegnap írtunk beszámolót arról, milyen úszni a Tiszaligeti Arénában, amelyet a polgárok előtt szükségből nyitott meg a város, miután a Véső úti strandot is be kellett zárni az energiaválságra tekintettel.

Mintha olvasták volna uszodaínségről szóló beszámolónkat,
mert a mai napon a város fideszes képviselői bejárást tartottak a hosszú évek óta épülő Tiszaligeti Strandon.

Szalay Ferenc a Facebook-oldalán lelkesen számolt be a látottakról:

Képviselőink ma bejárták a készülő fürdőkomplexumot, láthatták, hogy milyen impozáns - úgy funkcióiban, mint külalakjában sokszínű - strand épül a Tiszaliget szívében! Nézzék csak!

A Tiszaligeti Strandot 2019 nyarának végén, épp az önkormányzati választási kampányban zárták be azzal a céllal, hogy széleskörűen felújítják. Azokban a napokban Radócz Zoltán, Szalay Ferenc ellenzéki kihívója a polgármesteri székért, hetente emlékeztette a város polgárait arra, hogy nincs működő strandja a megyeszékhelynek. (Pl.: itt, itt és itt.)

Tavaly év elején is írt a szocialista várospolitikus a készülő beruházásról, amelyről leszögezte, hogy annak elkészültét

eredetileg 2021-re ígérték, most várhatóan 2023 második felében adhatják át.
Kezdetben 5,5 milliárd forint volt a költségkeret, de 12 hónappal ezelőtt tartottak már a duplájánál,

miközben a beruházó Radócz Zoltán megállapítása szerint erősen kormányközeli. A politikus elmondása szerint üzemeltetését már 2022 elején évi 1 milliárdra becsülték fél milliárdos veszteséggel, amely az elszálló energiaárak és a megugró infláció miatt csak tovább emelkedhetett.

A kiemelt kép forrása: Szalay Ferenc Facebook-oldala