2023. február 1-jén öt anyagi káros baleset történt - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Délelőtt 11 óra 45 perc körüli időben az M6-os autópálya, jobb pályatest 168-as kilométerszelvényében közlekedett egy ismeretlen sofőr egy feltehetően MAN típusú, fehér színű tehergépkocsiból (rajta SZTRÁDA felirat) és vontatmányból álló járműszerelvénnyel Budapest irányából Pécs irányába. A "B" jelzésű alagútban érintőlegesen a jobb padkának ütközött. Ezután, feltehetően a vontatmány tetején lévő feltekert ponyva rúdjával, nekiütközött az alagút falára rögzített változtatható jelzésű táblának, ami megrongálódott. Az ismeretlen járműszerelvény és vezetője megállás és adatai hátra hagyása nélkül tovább haladt.

Délután két óra előtt röviddel egy nő „elektromos kerékpárral” közlekedett Gyönk lakott területén belül a Rákóczi utcában, és jobbra, a Petőfi utcára kanyarodott. A kanyarodás során nem megfelelő ívben haladt, így nekiütközött egy ott forgalmi okból várakozó áruszállító bal oldalának. A balesetet okozó „elektromos kerékpár” paraméterei alapján nem tekinthető kerékpárnak, mivel pedállal nem rendelkezik, ezért segédmotoros kerékpárnak számít. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a nő nem rendelkezik a jármű vezetéséhez szükséges vezetői jogosultsággal, bukósisakot nem viselt és a „kerékpárra” biztosítást sem kötött, így ellene szabálysértési eljárás indult.

Anyagi káros baleset történt az 56-os út szekszárdi szakaszán is délután 4 óra körül. Egy férfi közlekedett autójával Szekszárd irányából Mohács irányába, amikor a 8-as kilométerszelvénybe érve - elmondása szerint erősen köhögni kezdett - amitől elveszítette uralmát a kocsi felett. Letért a bal oldali füves padkára, ahol a kerítést átszakítva egy gazdaság udvarán állt meg.

Pincehelyen egy teherautó sofőrje volt figyelmetlen és egy villanyoszlopnak tolatott, Dombóváron parkolóban történt koccanás hasonló okból.

A szerda sem telt el ittas vezető nélkül. Szekszárdon egy sárpilisi férfi, míg Dombóváron egy helyi nő esetében mutatott pozitív értéket a szonda. Mindketten közigazgatási bírságot kaptak.

Bátaszéken egy sárpilisi férfit igazoltattak a kollégák, akiről kiderült, hogy a bírósági eljárás befejezéséig a járművezetéstől eltiltották, illetve az általa vezetett kocsi a forgalomból ki van vonva. Előállították a szabályszegőt, ellene szabálysértési eljárás indult.

Fotó: police.hu