Az MTI beszámolója szerint az új vezérigazgató munkáját általános vezérigazgató-helyettesként Tábori Tamás, a 4iG tulajdonában lévő DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. ügyvezetője segíti, aki kettős pozíciójában a társaságok szolgáltatási területeinek összehangolását támogatja majd.

A Vodafone pénzügyi vezérigazgató-helyettese Thurzó Csaba, a 4iG csoport gazdasági vezérigazgató-helyettese lett.

Március elsejétől a 4iG felsővezetésébe újabb vezérigazgató-helyettes érkezik Sacha Dudler személyében, aki a transzformációs és integrációs folyamatok irányításáért felel a teljes csoporton belül.

Az új vezetők feladata a csoporton belüli szinergiák azonosítása és az üzleti működési folyamatok összehangolása lesz

– összegezte a tőzsdén jegyzett vállalat az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A Vodafone vezetésével ideiglenesen megbízott Révész Balázs korábbi pozíciójában, a lakossági szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Vodafone Magyarország felvásárlása pénzügyileg kedden zárult le: a 4iG Nyrt. leányvállalataként működő Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos, míg a magyar állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos tulajdonrészt szerzett a telekommunikációs cégben.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium korábbi közleménye szerint

ez volt a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása.

A budapesti központtal működő, magyar többségi tulajdonosi hátterű 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek,

a cég papírjai kedden 703 forinton zártak, az elmúlt évben legmagasabb értékük 910 forint, a legalacsonyabb 625 forint volt.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, augusztus végén robbant a hír, hogy a kormány megvenné a Vodafone-t. Január 10-i hatállyal a kormányzat nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a telekommunikációs cég felvásárlását.

A 4iG Nyrt. minősített többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária Zrt. hitelszerződéseket kötött az MFB Magyar Fejlesztési Bankkal és más hitelintézetekkel a Vodafone Magyarország Zrt. 51 százalékos tulajdonrésze megszerzésének finanszírozása érdekében.

Vagyonnyilatkozata szerint egyébként Lantos Csaba energiaügyi miniszter még mindig havi 1 és 5 millió forint közötti összeget kap tanácsadó testületi tagságáért a Vodafone-t megvásárló 4iG részvénytársaságban.

Amint azt a frisshire.hu korábban már megírta, időközben az is kiderült, hogy mi lehet a Vodafone új neve.

Illusztrációs fotó: Pixabay