2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 16o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Halálos lakástűz történt Túrkevén

frisshirek.hu, 2023. február 01. - 10:55
Halálos lakástűz történt Túrkevén

Kigyulladt egy száz négyzetméteres, négy lakóegységből álló társasház szerda hajnalban Túrkevén, a tűzoltók oltás közben egy ember holttestére bukkantak - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese közleményben az MTI-t.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Dóka Imre közlése szerint a tűzoltók kiérkezésekor az Ecsegi utcai épület egyik lakórésze, illetve a tetőszerkezet

már teljes terjedelmében égett, a tűz a másik három ingatlanra is átterjedt, az épület födémszerkezete beszakadt.

A tűzoltók oltás közben, a törmelékek alatt

egy ember holttestét találták meg,

a másik három lakó épségben ki tudott menekülni az épületből. A társasház lakhatatlanná vált, az ott élők elhelyezéséről gondoskodtak - olvasható a közleményben. A tűz keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

A település polgármestere, Sallai Róbert Benedek Facebook-oldalán elég baljósan számolt be a tragédiáról Facebook-oldalán:

jócskán sújtja városunkat a balszerencse jó ideje, amelynek részleteiről igyekszem rendre beszámolni, bár a legtöbben e nélkül is értesülnek róla.

A negatív felütés a halálos szerencsétlenség után érthető is, de a polgármester sietve hozzáteszi, hogy a tűz keletkezésének körülményeinek kivizsgálását a túrkevei polgárok hagyják a hatóságokra:

Kérem a fantáziájuk mellőzésével elhinni, hogy semmi konkrétat nem lehet tudni az esetről.

A polgármester arról azonban tájékoztatta a lakosságot, hogy éjszaka az önkormányzat elhelyezte az élhetetlenné váló ingatlanok lakóit, és jelenleg tartós megoldást keresnek a helyzetre. Továbbá Sallai Róbert Benedek megköszönte az önkéntes és hivatásos tűzoltók hősies helytállását.

A kiemelt kép forrása: Sallai Róbert Benedek polgármesteri Facebook-oldala