2023.06.07., szerda - Róbert
Budapest: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A szegedi Waldorf iskola diákjai nem mentek be hétfőn

Bottyán Róbert, 2023. január 31. - 10:31
A szegedi Waldorf iskola diákjai nem mentek be hétfőn

A Waldorf Általános Iskola és Gimnázium egész napos sztrájkot tartott hétfőn, méghozzá úgy, hogy a gyerekek nem mentek iskolába - számolt be róla a szegeder.hu. Ezt úgy szervezték meg, hogy a múlt héten az iskola hírlevélben tájékoztatta erről a szülőket, kérve együttműködésüket, mindezt úgy, hogy az intézmény nem tartozik a szegedi tankerülethez.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Egységes Szülői Front szegedi Facebook-csoportjában Hajnal Edina, a szerveződés egyik vezetője elmondta, azt, hogy a diákok maradjanak otthon, maga az intézmény kérte a szülőktől hírlevélben. Közölték, nem ellenük van mindez, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az iskolában a gyerekek felügyeletének szüneteltetése nagy erőfeszítés lesz a diákok szüleinek, ugyanakkor fontosnak tartják, hogy kiálljanak az oktatás szabadságáért.

A Szegeder hozzátette, még január 17-én adott ki a Waldorf egy szolidaritási nyilatkozatot, miszerint az intézmény pedagógusai teljes szabadságban és autonómiában oktathatnak, mégis fontosnak tartják, hogy kiálljanak „a közoktatás javításának és a tanári pálya megbecsülésének az ügye mellett”. Az Egységes Szülői Front csoport tagjai erre azt írták, kötelességüknek érezték, hogy támogassák a kiállást, ezért szalagokkal körbevették az iskolát még vasárnap este.

Fotó: Egységes Szülői Front - Szeged Facebook oldala