2020-ban Hajdúdorogon nyitotta meg az ország harmadik, a keleti országrész első átvételi pontját az IKEA. Itt az interneten megrendelt termékekhez juthatnak hozzá az áruház vásárlói. Az Ikea célja, ezzel az volt, hogy termékeik az ország keleti felében is minél több ember számára legyenek elérhetőek a jövőben. Most egy újabb lépést tettek, és Debrecenben megnyitják a tervezőstúdiójukat, ami várhatóan 2023 első félévében startol. A vásárlók a helyszínen megtekinthetik a kínálat egyes elemeit, dekorációkat, emellett lakberendezési tanácsadásban és a rendelésben is segítséget kapnak. 

A stúdió megnyitásának előkészületei és a toborzás már megkezdődött. A nyitási dátumról és a stúdió helyéről még nem közöltek információt, arról az IKEA később fogja tájékoztatni a vásárlókat. 

A svéd lakberendezési áruház a terveit a 2022-es pénzügyi év eredményeinek nyilvánosságra hozatalával egyidőben közleményben jelentette be.

Az IKEA Magyarország az elmúlt évben 130 milliárd forintos kiskereskedelmi forgalomról számolt be, ami közel 20 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. a beszámoló szerent 2022-ben 3,5 millió vásárlót fogadtak az áruházai, az online vásárlás részesedése 21,6 százalék volt, naponta átlagosan 98 konyhát és 99 kanapét adtak el.

Idén egy másik újdonságról is beszámoltak: bevezetik a szkennelős vásárlást, a megosztható bevásárló- és kívánságlistát.

A házhoz szállítások egy részét elektromos járművekkel bonyolítják majd, amihez az idén 18 új autót szereznek be a csehországi, magyarországi és szlovákiai régióban. 

Fotó:pixabay