2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Hétfőn mérték az idei január leghidegebb reggelét

frisshirek.hu, 2023. január 30. - 16:00
Hétfőn mérték az idei január leghidegebb reggelét

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI szemléje szerint hétfő hajnal az észak felől áramló hideg levegő és az éjszakára csökkenő felhőzet, valamint a mérsékelt, gyenge légmozgás együttes hatása révén volt hidegebb a korábbi napokénál.

A leghidegebb Zabaron volt, itt mínusz 9,4 fokig süllyedt a hőmérséklet.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Fertőrákoson mínusz 8,9 fokot, Kékestetőn pedig mínusz 8,8 fokot mértek.

A top 10-es listába mínusz 7 fok feletti hőmérséklettel nem is lehetett bekerülni.


A legmelegebb a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón volt mínusz 0,8 fokkal.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint 1991-2020 között január 30-án az átlagos minimumhőmérséklet mínusz 4,2 fok körüli, vagyis a hideg vasárnapi éjszaka az ilyenkor szokásosnak megfelelő idő.

A vasárnapi hideg éjszaka valószínűleg szezonrekord is, a hónap utolsó éjszakáján ugyanis már nem ekkora területen és nem ilyen mértékű fagyra kell számítani

– jegyezték meg.

Illusztrációs fotó: Pixabay