Az igazságügyi miniszter próbál úgy csinálni, mintha semmi köze nem lenne egykori helyettese, Völner Pál és a bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György közti korrupt üzletekhez. Csakhogy a nyomozás dokumentumai szerint ez nem igaz

– írta vasárnap a Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselő szerint

a nyomozás dokumentumaiból kiderül, hogy Varga Judit legalább egyszer találkozott Schadl Györggyel.
És nem is csak bájcsevegtek: épp arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van, a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről

– tette hozzá.

Hadházy Ákos a nyomozás adataira hivatkozva azt írta, Schadl György úgy intézte a karon belüli konfliktusokat, valamint úgy „szabadított fel” újra értékesíthető végrehajtói pozíciókat, hogy „fegyelmi eljárásokat indított a neki nem fizetők ellen”.

A független országgyűlési képviselő szerint azonban ezek az emberek nem hagyták annyiban a kiszorításukat és az erre irányuló kísérleteket, hanem igyekeztek mozgósítani kapcsolataikat.

Schadl ennek akart elejébe menni, amikor megkérte Völnert, szerezzen neki időpontot a »jó miniszter asszonyhoz«

– ismertette Hadházy.

A hvg.hu cikke szerint Schadl György valóban kérte arra Völner Pált egy kiszivárgott hangfelvétel szerint, hogy találkozhasson Varga Judittal – ám ahhoz ragaszkodott, hogy a találkozón maga Völner is ott legyen velük.

A független országgyűlési képviselő által ismertetett dokumentumok szerint

Schadl Györgynek néhány napon belül sikerült is bejutnia Vargához, aki állítólag ígéretet tett neki arra, hogy „lepattintja az akadékoskodókat”.
Ezzel tehát – ha igaz, amit Schadl és egyes vádlottak állítottak – minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét

– írta Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő hozzátette:

Varga Juditot ennek ellenére sem hallgatták meg sem tanúként, sem gyanúsítottként az ügyben.

Lapunk, a frisshirek.hu is megírta már, hogy az igazságügyi miniszter, hogy az igazságügyi miniszter nem kapott idézést korábbi helyettese perében.

Amint arról beszámoltunk, a korrupciós botrány 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Az ügyészség Schadlre tíz, Völnerre nyolc év letöltendő börtönbüntetést kért akkor, ha beismerő vallomást tesznek.

A Blikk hétfőn kezdte el szivárogtatni a Schadl-Völner-ügy lehallgatott telefonbeszélgetéseit. Ezeken elhangzott Varga Judit igazságügyi miniszter neve is, akit állítólag egy végrehajtó fel akart jelenteni bűnpártolásért.

Fotó: Facebook/Varga Judit oldala