A Telex a bécsi hatóságok tájékoztatása nyomán arról írt, hogy a 60 éves férfi kiabált és dörömbölt a szomszédja ajtaján, majd a rendőrség különleges egységét látva visszamenekült a lakásába és a zárt ajtók mögül kezdett lövöldözni.

A rendőrök rátörték az ajtót, az ekkor kibontakozó tűzharcban pedig a támadót lelőtték.

A helyi Kurier szerint az eset szombaton, Bécs Penzing kerületében történt.

A rendőröket egy rémült férfi hívta, aki szerint a szomszédja felfegyverkezve a lépcsőházban ordibál, az ő ajtaján is kopogtatott, de nem nyitott ajtót. Mivel a bejelentésben szereplő 60 éves osztrák ellen már fegyvertilalom volt érvényben, különleges rendőri egységek érkeztek a Kienmayergasse 36-hoz.

A rendőrök előbb biztosították a társasház környékét és a lépcsőházat, majd megpróbáltak tárgyalni vele, ám a 60 éves férfi – aki egyedül élt a lakásában – erre nem reagált, visszahúzódott a lakásába.

A rendőrök ezután több lövést hallottak a lakásból. A férfi a bejárati ajtón át a rendőrök irányába lőtt

– mondta Daniel Fürst szóvivő a Telex szemléje szerint.

Állítólag több mint 30 lövést adtak le, amelyek egy része a rendőrpajzsokat is eltalálta, de senki sem sérült meg. Végül az egyenruhások behatoltak a lakásba. A 60 éves férfi állítólag továbbra is tüzelt, mígnem az egyik rendőr eltalálta. A támadó az elsősegélynyújtás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A halálos lőfegyverhasználat miatt nyomozás indult.

A bécsi rendőrök érintettsége miatt Stájerországból érkező nyomozók vezetik az eljárást.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, január 13-án, Újbudán először ugyancsak a szomszédjára támadt rá az a férfi, aki aztán három rendőrt is megkéselt. Egyikük, az utóbb hősi halottá nyilvánított Baumann Péter a helyszínen életét vesztette.

Illusztrációs fotó: Pixabay