2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentéseket is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 16:14
Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentéseket is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

Csütörtökön nyolc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A három tűzesetet és két műszaki mentést összesen hat hivatásos és egy önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett három téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint elszáradt növényzet égett tíz négyzetméteren Adács Árpád fejedelem útján csütrötök délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet.

Adácson összehordott hulladék gyulladt meg a Hadak útján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat. 

Negyven centiméter magasan állt a pincében feltörő talajvíz Abasár Vörösmarty Mihály útján tegnap délelőtt. A település önkéntes tűzoltói szivattyúzták ki a vizet a családi ház alagsorából. 

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó tegnap este, az M3-as autópálya 65. kilométerénél, Hort közelében. Az autó két utasa ki tudott mászni a kocsiból, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A mentők a két utast könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázsként is használt melléképület tegnap éjszaka Makláron, a Templom téren. A csaknem nyolcvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes épületben egy autó állt, illetve nagy mennyiségű tűzifát is tároltak. A lángokat az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók több oldalról négy vízsugárral oltották el. A tűz a főépületre nem terjedt át, senki nem sérült meg.

Fotó: illusztráció, pixabay.com