2023.11.29., szerda - Taksony
Budapest: 2o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentéseket is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

frisshirek.hu | 2023. január 27. - 16:14
Tűzesetekhez vonultak és műszaki mentéseket is végeztek tegnap a hevesi tűzoltók

Csütörtökön nyolc segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A három tűzesetet és két műszaki mentést összesen hat hivatásos és egy önkéntes tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett három téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

A Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint elszáradt növényzet égett tíz négyzetméteren Adács Árpád fejedelem útján csütrötök délelőtt. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el a tüzet.

Adácson összehordott hulladék gyulladt meg a Hadak útján. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat. 

Negyven centiméter magasan állt a pincében feltörő talajvíz Abasár Vörösmarty Mihály útján tegnap délelőtt. A település önkéntes tűzoltói szivattyúzták ki a vizet a családi ház alagsorából. 

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy személyautó tegnap este, az M3-as autópálya 65. kilométerénél, Hort közelében. Az autó két utasa ki tudott mászni a kocsiból, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A mentők a két utast könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy garázsként is használt melléképület tegnap éjszaka Makláron, a Templom téren. A csaknem nyolcvan négyzetméteres, könnyűszerkezetes épületben egy autó állt, illetve nagy mennyiségű tűzifát is tároltak. A lángokat az egri és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók több oldalról négy vízsugárral oltották el. A tűz a főépületre nem terjedt át, senki nem sérült meg.

Fotó: illusztráció, pixabay.com