Meghallgatták és elfogadták az önkormányzati cégek vezetőinek éves beszámolóját.

Döntöttek arról, hogy az államtól kapott újabb mintegy 24 millió forintos uszoda-üzemeltetési támogatása átadásra kerül a Sárvári Gyógyfürdő Kft. részére. Tavaly év végén a kormány a városnak a szankciós energiaköltségekre 119 milliós támogatást biztosított. Ezen túl a Sárvárfürdőnek tavaly év végén közel 16 millió forintot adott, most újabb 24 milliós forrást ad közüzemi költségeinek finanszírozására – írta meg a Sárvár Lendületben Facebook oldal.

Így a fürdő a tavalyi év végén közel 160 milliónyi támogatást kapott az államtól. Hogy ez mire elég, azt pontosan nem tudni, az augusztusi rendkívüli testületi ülésen még 400-500 milliós hiányról beszélt a város polgármestere.

Az ülésen Kondora István (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy december 31-ig 4-500 milliós pluszkiadást jelent a fürdőnél a gázár emelkedése. De a polgármester azt is elmondta, hogy több lehetséges megoldáson is gondolkoznak, hogy a jelenlegi, kérdéses állapotot meg tudja oldani a város. Kondora szerint viszont ha a koronavírus-járványhoz hasonló gazdasági sokk éri az országot, akkor kérdéses lesz a fürdő további működése – írta meg még augusztusban az ugytudjuk.hu.

Mégis már az ülés után közleményt adott ki Kántás Zoltán a sárvári gyógyfürdő vezérigazgatója, aki egyébként 2019-ben még a Fidesz színeiben indult Szombathelyen, és az önkormányzati választási veresége után került a fürdő élére, hogy december 31-ig biztosított lesz a fürdő sorsa.

A mostani testületi ülésen nem volt szó arról, hogy a fürdő további likviditási problémákkal küzdene.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben