2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Bátrak Ligája versenyt tartottak Budakalászon

frisshirek.hu, 2023. január 30. - 07:05
Bátrak Ligája versenyt tartottak Budakalászon

Budakalászon tartották meg a Honvédelmi Sportszövetség Bátrak Ligája elnevezésű versenyének térségi rendezvényét pénteken, számolt be az eseményről az MTI.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, a KDNP parlamenti frakcióvezetője köszöntőjében felidézte, hogy

a szövetséget öt évvel ezelőtt hozták létre.

A Bátrak Ligája versenysorozattal a hetedikes, nyolcadikos korosztályt célozták meg, hogy ők is részt vehessenek akadályversenyeken. A diákok játékos formában próbálhatják ki önmagukat, ami hozzájárul az önismerethez, hiszen

az által válhattok a nagy életben igazi harcossá, jó küzdővé, bátor emberré

- mondta a résztvevőknek a kormánypárti politikus. Márai Sándort idézve úgy fogalmazott:

önmagunk megismerése a legnagyobb utazás.

Simicskó István beszélt arról is, hogy harmincnégy alkalommal rendezték meg a Bátrak Ligáját, nyáron pedig szeretnének egy nagy országos döntőt tartani. A kezdeményezést országos sportmozgalommá kívánják felépíteni. A frakcióvezető emlékeztetett arra is, hogy öt helyszínen - Balassagyarmaton, Újfehértón, Baján, Szarvason és Szigetváron - hoztak létre honvédelmi sportközpontokat, ahol alapvetően küzdősportokat, technikai sportokat és sportlövészetet, de vívást is lehet tanulni helyi igény szerint.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, aki maga is vívóként rendszeresen sportol, arra hívta fel a gyerekek figyelmét, hogy a sport megtanít küzdeni, nyerni és veszíteni.

Szerintem ez a három elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges, sikeres és boldog felnőtt életet éljetek

- mondta a politikus. A tíz csapat részvételével zajló verseny első helyezettje a Dunakeszi Széchenyi István Általános Iskola lett, második helyen a Dunakeszi Szent István Általános Iskola végzett, a harmadik helyezést a szentendrei Templomdombi Általános Iskola csapata érte el.

Az eseményen részt vett Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója, valamint Nébald György olimpiai bajnok vívó, a Honvédelmi Sportszövetség alelnöke.

A kiemelt kép forrása: Simicskó István Facebook-oldala