A Violkonyha forralt bora, talán azért lett aranyérmes, mert a minőségi szekszárdi vörösbor, illetve rozé adták az alapot. Különlegességük volt az eperpürés rozé, az alkoholmentes italok kedvelőinek a téli fűszeres alma levet kínálták. A falatozáshoz pedig várvölgyi hurka, kolbász, csülök várta a vendégeket.

Köztudott, hogy a forralt borhoz nélkülözhetetlen a jó bor, olcsó lőréből ihatatlan zagyvalékot lehet csak készíteni. A jó bornak nem kell cégér, -tartja a mondás. Fontos, hogy ne legyen kellemetlen íze, illata, ne legyen dugós, borhibás, vagy éppen oxidált, ugyanis hiába a sok fűszer, ezek a hibák ugyanúgy kiérződhetnek a pohárban. Még akkor is, ha ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, citrommal, naranccsal, kardamommal vagy éppen más, kedvelt fűszerrel.

A teltebb ízek kedvelőinek a vörösbor a jó választás, míg a könnyedebb italok rajongói inkább fehérborból készítik.

A Violkonyha mindenesetre garantáltan eltalálta a megfelelő ízvilágot, hiszen a legtöbb szavazatot ők kapták a 2022-es Egerszegi Advent forralt borának elkészítőjeként.

A nyertesnek járó oklevelet tegnap, Balaicz Zoltán polgármester adta át Viola Kittinek, a Violkonyhát működtető zalaegerszegi székhelyű Violka Family Kft. ügyvezetőjének.

A versenyt a 2016-os Egerszegi Adventre hirdette meg először az önkormányzat a Városmarketing Irodával együttműködve.

A szép hagyomány 2023-ban is folytatódni fog!

 

Fotók forrása: Balaicz Zoltán Facebook-oldala