A BKK közleményében azt írta, közel 2 millió forint volt 2022 legnagyobb egyösszegű pótdíjbefizetése,
több mint 200 ezer pótdíjazási eljárás indult tavaly, és felszámoltak egy "hamisjegygyárat" is

- írta közleményében a közlekedési vállalat. A BKK minden ellenőre rendelkezik olyan készülékkel, amely a jegyek és bérletek érvényességét elektronikusan ellenőrzi, pótdíjazás esetén pedig rögzíti és tavaly óta zárt rendszerben, egy applikáció segítségével továbbítja az utas adatait a BKK követeléskezelő rendszerébe.

Így minden érintett fél számára jelentősen egyszerűbbé vált a pótdíjazás folyamata,

ahogy a fizetésé is, ugyanis a jegyellenőröknél lehetőség van a pótdíjat bankkártyával kiegyenlíteni. Az utólagos díjrendezésben is történt újítás az elmúlt években: a pótdíjasszisztens rendszer - az e-mail-cím megadása esetén -

figyelmezteti a pótdíjazott utasokat fizetési kötelezettségükre,

hogy késedelem miatt ne növekedjen a fizetendő összeg, illetve bankkártyás fizetésre lehetőséget adó linket küld az e-mailben - ismertették.

Tavaly december óta mozgó biztonsági egységek segítik a rend fenntartását a járatokon és a megállókban.

Ahogy erről korábban a frisshirek.hu-n beszámoltunk, ezt a szigorítást tavaly november közepén a Jobbik is szorgalmazta.

A technológiai fejlesztések mellett a BKK más módon is igyekszik utasbaráttá és hatékonnyá tenni a jegyellenőrzés folyamatát - folytatta közleményében a cég:

  • a munkatársak beosztásakor figyelembe veszi a menetrendi és hálózati változásokat,
  • valamint az ügyfelek visszajelzéseit,
  • a metróbejáratoknál ellenőrzést végző kollégák pedig utastájékoztatási feladatokat is ellátnak.

Kitértek arra is, hogy tavaly a BKK és a BRFK együttműködésének köszönhetően letartóztatták azt a budapesti férfit, aki lakásában "hamisbérletgyárat" működtetett.

A kiemelt kép forrása: a BKK Facebook-oldala