2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Várossá válásának 150. évét ünnepli Kaposvár

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 14:58
Várossá válásának 150. évét ünnepli Kaposvár

1873-ban vívta ki magának a városi rangot a somogyi vármegye központja. A felújított Csiky Gergely színházban ünnepelték a jeles eseményt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"1873-ban véglegesen kivívta városi rangját Kaposvár. Az azóta eltelt másfélszáz esztendő adja meg számunkra a lehetőséget, hogy a múló idő egy-egy pillanatát megidézve megtiszteljük elődeinket, értékeljük a magunk eredményeit, és ültessük el együtt a jövőben szárba szökkenő magvakat, amelyek gyarapítják majdan közösségünket" – mondta ünnepi beszédében Szita Károly polgármester.

A polgármester a 150 éves születésnap alkalmával az elődök, az egykori kaposváriak városépítő munkáját is méltatta: "Márai Sándorral szólva, tudták, hogy nekünk, kaposváriaknak “nincs módunk középszerűnek lenni”. Tudták, hogy Kaposvár, miként Magyarország egésze, csak a minőség igényével élhet és maradhat fenn az új Európában." 

A gálán átadták a Pro Urbe, a Kaposvár Szolgálatáért és az Év Sportolója elismeréseket is. A 2023-as jubileumi évben prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus, egyetemi tanár lett Kaposvár Díszpolgára.

Fotó: Szita Károly Facebook-oldala