2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Sok napsütésnek örülhet az északi országrész

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 06:00
Sok napsütésnek örülhet az északi országrész

Kedden a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk. Helyenként nyugaton és északkeleten élénk lehet az északi-északkeleti szél. Kora délután 7 és 11 Celsius-fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden

hazánk délnyugati felén lesz vastagabb a felhőzet, míg északkelet felé haladva kevesebb felhőre és egyre több napsütésre számíthatunk.

A délutáni órákra a felhősebb tájakon is szakadozottabbá válik a felhőzet. Délnyugaton kezdetben több helyütt lehet gyenge eső, majd délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi, északkeleti szél főként az Alpokalja térségben, illetve a Bodrogközben élénkülhet meg.

A legmagasabb nappal hőmérséklet többnyire 7 és 11 Celsius-fok között valószínű, de a tartósan felhős részeken ennél hidegebb lesz.

Késő estére általában -2 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint

ma nem érkezik front.

Az északi, északkeleti tájakon a napos idő lesz pozitív hatással lesz a közérzetre.

Mérséklődnek az ízületi, fejfájásos panaszok, de a szeles tájakon még tapasztalhatjuk a tüneteket, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Romlik a hő- és a komfortérzetünk.

Nagy lesz a megfázás veszélye, ezért ajánlott melegen, rétegesen öltözni.

A déli, délnyugati tájakon számíthatunk többfelé csapadéktól vizes, nedves útszakaszokra.

A hó sokfelé olvadni fog, latyakos, saras, csúszós útszakaszokra kell számítanunk.

Az élénk északi-északkeleti szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Illusztrációs fotó: Pixabay