2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Sok ittas vezetőbe botlottak megyénk közútjain a rendőrök

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 18:34
Sok ittas vezetőbe botlottak megyénk közútjain a rendőrök

Nem fest jó képet a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közlekedési morálról a rendőrség heti összegzése.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az elmúlt héten az egyenruhások
  • 29 ittas vezetőt szűrtek ki a közúti forgalomból és kezdeményeztek velük szemben eljárást,
  • továbbá 215 gyorshajtót rögzítettek a vármegye közútjain,
  • valamint 8 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek

- összegezte a múlt hét közúti eseményeit a rendőrség.

Sajnálatos módon az egyik baleset részese olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően elhunyt.

Január hónapban a közúti közlekedési balesetek legtöbb esetben az elsőbbség meg nem adása, a sebesség nem megfelelő alkalmazása, illetve nem az út-és látási viszonyoknak megfelelő közlekedés okán következtek be - számolt be az esetekről a rendőrség.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy tudatosan tartsák be a közlekedési szabályokat, mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg gépjárművük sebességét. Továbbá a kereszteződésbe csak akkor hajtsanak be, ha meggyőződtek arról, hogy az elsőbbséget megadták vagy megkapták! .... hogy mindenki hazaérjen!

- zárták közleményüket.

Fotó: frisshirek.hu