2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága hazánk érdeke

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 10:55
Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága hazánk érdeke

Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette:

a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen.

Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre

– mondta a kormányfő.

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok – ismertette Havasi Bertalan.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu már beszámolt, Zeljka Cvijanovic tegnap Novák Katalin köztársasági elnökkel is találkozott, aki ennek apropóján úgy fogalmazott: Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán