2023.12.04., hétfő - Barbara, Borbála
Budapest: -5o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága hazánk érdeke

frisshirek.hu | 2023. január 24. - 10:55
Orbán Viktor: Bosznia stabilitása és biztonsága hazánk érdeke

Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette:

a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen.

Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre

– mondta a kormányfő.

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok – ismertette Havasi Bertalan.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu már beszámolt, Zeljka Cvijanovic tegnap Novák Katalin köztársasági elnökkel is találkozott, aki ennek apropóján úgy fogalmazott: Magyarország a nyugat-balkáni országok legjobb barátja.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán