2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Miniszterelnöki gratulációt is kapott a szabónak tanult festőmester

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 15:59
Miniszterelnöki gratulációt is kapott a szabónak tanult festőmester

Szabó, szobafestő, oktató, édesapa, nagypapa Molnár József, akit 90. születésnapja alkalmából otthonában köszöntött kedden Szigli István. Az önkormányzati képviselő a város nevében adta át az ajándékcsomagot, valamint a miniszterelnök gratuláló levelét.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A 90 éves Molnár József ma is tevékeny és aktív. Az 1933-ban született ünnepelt, édesapját követve ács szeretett volna lenni, ám a szülők terve szerint a szabómesterséget tanulta ki, 1947 augusztusában ment el próbaidős inasnak, majd a ruhagyárban helyezkedett el. 

Rövid időre Dunaújvárosba került, az azóta megszűnt varrodában dolgozott, így az esküvő előtt álló fiatalembernek 1960 őszén új munkahelyet kellett keresnie. Bár mindent meg tud varrni a mai napig is, mégsem lett szabó. 1960-ban elhelyezkedett az egykori építőipari kisipari szövetkezethez, ahol a festők mellé tették. Itt tanulta meg a szakmát, ami végül igazi hivatásává vált.

Több évtizeden át keményen dolgozott, számos külföldi országban és itthon is lakóépületek, intézmények szépültek meg az általa vezetett csapat keze munkájának köszönhetően. A mestervizsga megszerzése után az utánpótlás nevelésében is részt vett, sok egykori inasa vált kollégává, baráttá.

Feleségével 63 éve él boldog házasságban, két gyermeket neveltek fel, akik két unokával ajándékozták meg őket. A kétszárú létrát még ma is biztonsággal használja, ha otthon valami festenivaló adódik. A ház körüli kertben is örömmel dolgozik, régebben szőlészkedett, borászkodott, tudását unokájának adta át.

A 90 éves ünnepeltet a városrész képviselője, Szigli István köszöntötte otthonában. Jókívánságok kíséretében nyújtotta át a miniszterelnök gratuláló levelét és a város nevében az ajándékcsomagot - számolt be az ünnepeltről az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

Fotó: okkfehervar.hu