2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Postánál

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 12:14
Mégsem lesz csoportos létszámleépítés a Postánál

2022 október végén a Magyar Posta Zrt. a nyilvánosságot arról tájékoztatta, hogy költségcsökkentés jegyében és az energiaválságra való tekintettel ideiglenesen bezárja 366 postahivatalát valamint csoportos létszámleépítésbe kezd. A postabezárások ugyan megtörténtek, amelyből számos január elején - az önkormányzatok költségátvállalásainak köszönhetően - a tervezettnél korábban újra is nyitott, a 300 fő bejelentett elküldése a jelek szerint elmarad. A Magyar Posta novemberben érkező új menedzsmentje már nem tartotta szükségét a leépítéseknek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a frisshirek.hu-n is beszámoltunk, október végén jelentette be a Magyar Posta Zrt., hogy számos postahivatalát bezárja - legalábbis ideiglenesen szünetelteti 366-nak a működését az energiaválságra való tekintettel. Akkor azt is kijelentette a legnagyobb állami foglalkoztató, hogy 300 munkavállalójától megválik. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció fővárosi országgyűlési képviselője

a gazdaságfejlesztési miniszternél érdeklődött, hogy miként áll a csoportos létszámleépítés:
  • hány embert bocsátottak el a munkahelyéről,
  • továbbá milyen ütemben tervezik lebonyolítani a leépítést?

- írta meg a 24.hu. Nagy Márton helyett államtitkára, Fónagy János válaszolt az ellenzéki politikusnak, aki azt írta, hogy a Magyar Posta Zrt. november 8-án kinevezett menedzsmentje

a csoportos létszámcsökkentés szükségességét felülvizsgálta, és azt a korábban bejelentett szándékkal ellentétben a tervezett formájában nem kívánja végrehajtrani. Erről az Üzemi Tanácsot már tájékoztatták.

Arra azonban az államtikár válaszában nem tért ki, hogy voltak-e már mégis elbocsátások, de azt jelezte, hogy a Magyar Posta Zrt. vezetői ismét felülvizsgálják az

irányítási-szolgáltatási szervezetek tekintetében a hatékonyságjavítási lehetőségeket, és később döntenek a szükséges intézkedésekről.

A gazdaságfejlesztési miniszter novemberben Balczó Barnabást nevezte ki a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatójának. Ő korábban része volt a Miniszterelnökség apparátusának, 2016 óta pedig a vállalat felügyelőbizottsági elnöke és az MFB Invest vezérigazgatója volt. A miniszter akkor arra kérte, hogy tegye fenntarthatóvá, és újítsa meg a Magyar Posta Zrt. belső működését.

A kiemelt kép forrása: MTI / Balogh Zoltán