2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Köszönetet mondott a hősies erőfeszítésekért Julian Sands családja

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 11:20
Köszönetet mondott a hősies erőfeszítésekért Julian Sands családja

A túrázás közben 11 napja eltűnt Julian Sands családja köszönetet mondott a kaliforniai hatóságoknak a színész felkutatására tett „hősies” erőfeszítéseikért.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI beszámolója szerint a BBC News által idézett hétfői közleményükben azt írták,

mélyen meghatotta őket a feléjük áramló sok szeretet és támogatás is.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a 65 éves Sands január 13-án a Los Angelestől északra fekvő San Gabriel-hegység legmagasabb csúcsára, a Baldy-hegyre indult túrázni. Azóta azonban nem tudnak hollétéről, a kutatására induló mentőcsapatok csak az autóját találták meg a múlt héten a hegy közelében.

A kutatást nehezíti, hogy a régióban hetek óta viharos az időjárás.

A múlt héten be is jelentették, hogy a földi csapatok munkáját fel kellett függeszteni, és csak a levegőből folytatták a keresést. A San Bernardinó-i seriff hivatala figyelmeztetést adott ki, hogy a környéken ne induljanak útnak túrázók.

Januárban már történt egy haláleset a környéken, amikor egy négygyerekes anya, aki ismerősei szerint gyakorlott túrázó volt, lezuhant a Baldy-hegyről.

A brit származású Sands tucatnyi filmben és tévés produkcióban szerepelt, egyik legfontosabb filmje az 1985-ben bemutatott Szoba kilátással volt.

Jelenleg Los Angeles északi részén él író feleségével, két gyermekük van.

Sands korábban sokszor beszélt róla, hogy szeret túrázni és hegyet mászni.

Amikor 2020-ban megkérdezték tőle, hogy mikor érzi magát boldognak, azt válaszolta:

Egy ragyogó hideg reggelen egy hegycsúcs közelében.

Fotó: Wikipedia