Mirkóczki Ádám polgármester a közösségi oldalán tájékoztatta az egri lakosokat, hogy módosul a forgalmi rend január 25. reggel 8 órától február 10. délután 16 óráig a megyeszékhelyen. A javításra azért van szükség, mert a Leányka út elején és a Szabó Sebestyén utcában az ivóvízvezeték meghibásodott, ezért egyes ingatlanoknál elöntést okozott. 

A vezeték a Leányka úti ivóvíz medence egyik töltővezetéke, meghibásodása és lezárása a város vízellátását veszélyezteti. A Heves Megyei Vízmű Zrt. a javítás előkészületi munkáit megkezdte, a környéken szerdától forgalomkorlátozásra kell számítani az autósoknak

– fogalmazott a város vezetője.

Hozzátette: a kivitelezés két ütemben zajlik, így időbeli eltolással két forgalmi rend lesz érvényben az érintett területen. A hibaelhárítás első szakaszában félszélességben lezárják a Leányka út. elejét a Bástya utcától a Leányka út 1/b-ig, emellett teljesen lezárják a Gárdonyi út elejét az 1. szám előtt. 

A Leányka út félszélességben lezárt szakasza egyirányú lesz a Bástya út felől a Diófakút út irányába, a Diófakút út felől pedig a Leányka út zsákutcává változik. A Diófakút úton a várható forgalomnövekedés miatt tilos lesz megállni a korlátozások ideje alatt. A második ütemben az első szakasz korlátozásai megszűnnek és teljesen lezárják a Szabó Sebestyén utcát az 1. és 11. szám között.

Kép forrása: Facebook/ Mirkóczki Ádám