2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Soros nélkül, Szíjjártóval és luxusprostikkal Davosban

Sz.O., 2023. január 24. - 06:55
Soros nélkül, Szíjjártóval és luxusprostikkal Davosban

A világ vezetői, a gazdasági elit tagjai a legfontosabb nemzetközi problémákkal foglalkoztak ezúttal is Davosban, a hagyományosan évente megrendezett Világgazdasági Fórumon (WEF). Az orosz-ukrán háború és a klímaváltozás, valamint a nemi egyenlőtlenség témakörét azonban Soros György nélkül, ám Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével, és nagyon sok luxusprostituált „háttérmunkájával” vitatták meg a résztvevők.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Na, de hová tűnt Soros György?

A fontos témákon kívül természetesen az egyik legizgalmasabb kérdésként az merült fel az emberekben, hogy vajon merre van Soros György, mi lehet az oka a távolmaradásának. Az rtl.hu összeállításában írja, hogy a konferencia állandó résztvevője ugyanis ezeken az összejöveteleken rendszeresen beszédeket mondott, mindenkori aktív tagja a WEF-nak. Távolmaradását meglepve fogadták az amerikaiak is, hiszen a demokratákat a novemberi választáson 32 millió dollárral támogatta, mint a legnagyobb egyéni támogató.

Azonban nem minden magyarázat nélkül maradt távol a milliárdos üzletember, még január 10-én egy Tweet-bejegyzésben adott némi információt távollétének okáról, mint írta: a mostani konferencián „elkerülhetetlen, időbeosztással kapcsolatos konfliktus” miatt nem lesz ott, ám az egy hónap múlva esedékes Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián beszédet is fog tartani.

A bejegyzése azonnal beindította a konteók, összeesküvéselmélet-gyártók és -hívők fantáziáját, és már arról szólnak a találgatások, hogy az új világrenddel kapcsolatban újabb lépésre szánta el magát Soros, azaz valami van… – de legalábbis lesz.

Az egyik kaliforniai jelölt, James Bradley párttársaival együtt arra következtet az üzenetből, hogy az üzletember drasztikus lépést tervez. A jobboldaliak közül a Redpill Project vezetője, Josh Read úgy gondolta, hogy „egy óriási biztonsági, vagy terrorkrízisre lehet számítani Davosban a héten”. Ez ugyan azért is sántít, mert miért is akarta volna megtámadni Soros György azt a konferenciát, amelyen a saját fia, Alexander Soros is ott van?

Ki hiányzott még?

Soros Györgyön kívül távol maradt a rendezvényről Joe Biden, az ismert okok miatt Vlagyimir Putyin, Emmanuel Macron, Hszi Csinping és az új brazil elnök, Lula. Magyarország azonban nem maradt képviselet nélkül. Hogy ki képviselte hazánkat?

Szíjjártó? Jelen!

Sorossal ellentétben első alkalommal vett részt a konferencián hazánk külgazdasági és külügyminisztere, Szíjjártó Péter. Tárgyalt több ország külügyminiszterével, valamint vállaltirányítókkal, cégvezetőkkel is, továbbá – amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban mér beszámolt – felszólalt a Deglobalizáció vagy reglobalizáció? témakörben.

Kifejtette, hogy nemcsak Magyarországnak, hanem egész Közép-Európának az lenne egyaránt a nemzetbiztonsági és gazdasági érdeke, hogy a Kelet és Nyugat között kölcsönös tisztelet és együttműködés legyen, ám – mint fogalmazott – ez már csak egy álom. 

Szíjjártó beszélt a „globalizáció árnyoldalairól” is. Meglátása szerint azt a nagyhatalmak politikai, agresszív terjeszkedésre használták fel a világ minden részén.

Szóba került egy közönség-kérdés során az is, hogy úgy akarja-e a szabadságjogok csorbulását elfogadtatni a kormány, hogy megkerülhetetlenné válik az európai autóiparban Magyarország.  A magyar külgazdasági és külügyminiszter azt válaszolta, hogy ez a politikai vita 2010 óta tart.

Kormányunk egyértelműen nem a liberális mainstreamet képviseli, hanem jobboldali, patrióta és kereszténydemokrata, ami nem szokványos jelenség Európában.

Majd azt is hozzátette:

„a liberális fősodor ezért mindig is bírálni fogja a vezetést, de azt tiszteletben kell tartani, hogy az utóbbi négy választást a kormánypártok toronymagasan megnyerték”.

A konferencia állandó háttérmunkásai: a luxusprostituáltak

A davosi konferencia minden évben megsokszorozza a szexipar aktivitásának görbéjét. A magas rangú üzleti összejövetel résztvevői kellemes időtöltéséhez a luxusprostituáltak részvétele is megszokottá vált már Davosban. A helyi prostikon kívül nagyon sok „munkatársuk” akár több száz kilométerről is odautazik, és azokban a hotelekben, szállodákban kap elhelyezést, ahol a magas rangú cégvezérek, nemzetek delegáltjai számára foglaltak szállást a szervezők.