2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -5o - -2o
Az ország 19 megyéjében

Magyarország trükközhetett a megújulóenergia-célkitűzés teljesítése érdekében

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 17:30
Magyarország trükközhetett a megújulóenergia-célkitűzés teljesítése érdekében

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint ugyan az Európai Unióban növekszik a megújuló termelők részaránya az energiamixekben, mégis nőtt is a környezetszennyezés. Egyre több tagállam számolja el ugyanis a tűzifát zöld megoldásként, miközben a szén-dioxid-kibocsátás ettől még nő – számolt be a Portfolio.hu az Euractiv cikkéből.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tűzifa pedig csakis akkor nevezhető megújuló energiaforrásnak, ha az fenntartható erdőgazdaságból származik, de még így sem lehet zöld megoldásként feltüntetni.

A lap szerint Magyarország volt az, aki a fatüzésben 250 százalékos növekedést jelentett a lakossági fogyasztásban, ami lehetővé tette a kormány számára, hogy azt állítsa:  túllépte az akkori, EU által előírt megújulóenergia-célkitűzését.

Megdöbbentő módon még az el nem égett fa is megújuló energiaként szerepel az EU statisztikáiban – állapította meg a PFPI jelentés.

Fotó: pixabay.com