2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Figyelmeztetést kapott a szombathelyi tankerület igazgatója, amiért 11 fok volt az egyik általános iskolában

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 17:24
Figyelmeztetést kapott a szombathelyi tankerület igazgatója, amiért 11 fok volt az egyik általános iskolában

Mindössze 11 fok volt a téli szünet utáni első napon a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola tantermeiben. Az esetről a Nyugat.hu írt. A történtek nem maradtak következmények nélkül. A közoktatást felügyelő Belügyminisztérium ugyanis kiadott egy közleményt, amely szerint vizsgálat indult, és figyelmeztetést kapott a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója és az iskola karbantartója is a Klebelsberg Központ elnökétől – számolt be a Hvg.hu.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában csak 11 fok van, ezért a gyerekek kabátban és sapkában ülnek a teremben. A Tankerületi Központ tud a problémáról, technikai hiba miatt ilyen alacsony a hőmérséklet - írta meg a Frisshirek.hu.

A szünet alatt 216 radiátoron cserélték a régi szelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés – írta a Belügyminisztérium.

A rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperálófűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – olvasható a szaktárca közleményében.

Fodor István, a tankerület vezetője tavaly 1,7 millió forint jutalmat kapott, így a büntetésre minden bizonnyal telik ebből az összegből.