A szombathelyi Váci Mihály Általános Iskolában csak 11 fok van, ezért a gyerekek kabátban és sapkában ülnek a teremben. A Tankerületi Központ tud a problémáról, technikai hiba miatt ilyen alacsony a hőmérséklet - írta meg a Frisshirek.hu.

A szünet alatt 216 radiátoron cserélték a régi szelepeket szabályozható termosztatikus szelepekre. A szolgáltató munkatársai a munka végén úgy hagyták ott a területet, hogy minden helyiségben elindult a fűtés – írta a Belügyminisztérium.

A rendszer helyes működését azonban nem ellenőrizték, így a tanítás megkezdése előtt nem derült ki, hogy a rendszert nem megfelelően légtelenítették, a temperálófűtés pedig nem volt elégséges a megfelelő hőfok eléréséhez. Ennek következtében a téli szünet utáni első két tanítási napon, január 9-én és 10-én az iskola nagy részében hideg volt, ami miatt az oktatás csak átszervezéssel, a tanulók épületen belüli költöztetésével volt megoldható – olvasható a szaktárca közleményében.

Fodor István, a tankerület vezetője tavaly 1,7 millió forint jutalmat kapott, így a büntetésre minden bizonnyal telik ebből az összegből.