A fikciós Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december vége óta látható a mozikban, és világszerte sikert aratott. Cameron korábban megemlítette, hogy a film kétmilliárd dolláros bevételnél már visszahozza a költségeit.

A Disney becslései szerint a filmbevétel vasárnap meghaladta a 2,024 milliárd dollárt (731 milliárd forint). Ebből 1,4 milliárd a nemzetközi piacon folyt be a vállalat kasszájába. 

A Disney filmstúdió nem közölte pontosan a film elkészítésének költségeit, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból (126 milliárd forintból) készült és ehhez jöttek még a marketingkiadások. De itt nem ér véget a sikertörténet, hiszen a harmadik rész is kész, azt 2024-ben láthatják a rajongók. De tervben van a negyedik epizód 2026 decemberére és az ötödik 2028 decemberére.

Az Avatar 2009-ben csodálatosan gyönyörű képi világával sok-sok rajongóz szerzett a közönség köreiből. 

A produkció minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros (1048 milliárd forintos) jegyeladásával. Az Avatar: A víz útja tíz évvel később folytatja a film hőseinek életét. A szereposztásban Sam Worthington és Zoe Saldana is visszatér - szemlézte az MTI hírét a 24.hu.


Fotó: Avatar Facebook-oldala