2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -3o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Elképesztő rekordsiker az Avatar: A víz útja

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 17:54
Elképesztő rekordsiker az Avatar: A víz útja

Átlépte a hétvégén a kétmilliárd dolláros (722 milliárd forintos) globális jegybevételt James Cameron Avatar: A víz útja című sci-fije.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A fikciós Pandora bolygón játszódó folytatás 13 évvel az Avatar után, december vége óta látható a mozikban, és világszerte sikert aratott. Cameron korábban megemlítette, hogy a film kétmilliárd dolláros bevételnél már visszahozza a költségeit.

A Disney becslései szerint a filmbevétel vasárnap meghaladta a 2,024 milliárd dollárt (731 milliárd forint). Ebből 1,4 milliárd a nemzetközi piacon folyt be a vállalat kasszájába. 

A Disney filmstúdió nem közölte pontosan a film elkészítésének költségeit, de a Hollywood Reporter úgy értesült, hogy a produkció 350 millió dollárból (126 milliárd forintból) készült és ehhez jöttek még a marketingkiadások. De itt nem ér véget a sikertörténet, hiszen a harmadik rész is kész, azt 2024-ben láthatják a rajongók. De tervben van a negyedik epizód 2026 decemberére és az ötödik 2028 decemberére.

Az Avatar 2009-ben csodálatosan gyönyörű képi világával sok-sok rajongóz szerzett a közönség köreiből. 

A produkció minden idők legnagyobb bevételét érte el 2,9 milliárd dolláros (1048 milliárd forintos) jegyeladásával. Az Avatar: A víz útja tíz évvel később folytatja a film hőseinek életét. A szereposztásban Sam Worthington és Zoe Saldana is visszatér - szemlézte az MTI hírét a 24.hu.


Fotó: Avatar Facebook-oldala