2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Bűnözők próbálják kicsalni az OTP ügyfeleinek adatait

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 13:45
Bűnözők próbálják kicsalni az OTP ügyfeleinek adatait

Internetes csalók az OTP Bank nevében küldött sms-ekkel próbálják kicsalni az ügyfelek adatait - figyelmeztetett az OTP Bank hétfői közleményében.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI-nek küldött tájékoztató szerint

az üzenetekben hamisan arról tájékoztatják az ügyfeleket, hogy a bankkártyájuk le lett tiltva, és a feloldáshoz egy rövidített, de az OTP Bank nevét tartalmazó weboldalra való kattintást kérik.

Az OTP Bank felhívja ügyfelei figyelmét, hogy az sms-t nem a bank küldte, a benne szereplő linkre ne kattintsanak, mert az egy adathalász oldalra visz, ahol az adathalászok megpróbálják az ügyfelek elektronikus bankoláshoz szükséges adatait megszerezni.

A bank kéri ügyfeleit, hogy sms üzenetben vagy emailben kapott linkre való kattintás helyett a hivatkozott oldalt minden esetben a böngésző kedvenceiben elmentett, vagy a böngészőbe közvetlenül begépelt módon nyissák meg.

Ha adataik adathalász csalók kezébe kerültek, a lehető leghamarabb jelezzék az esetet az OTP Banknak.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu már beszámolt, a csalók korábban Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának nevét és fotóit használták fel arra, hogy gyanútlan és hiszékeny embereket tőrbe csaljanak, valószínűtlen hozammal kecsegtető, befeketésnek álcázott ígéretekkel megszerezzék az adataikat és a pénzüket.

Illusztrációs fotó: Pixabay