2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -0o
Az ország 19 megyéjében

Arra kíváncsi a DK, kinek inogna meg a széke, ha Völner Pál kitálalna

frisshirek.hu, 2023. január 23. - 14:20
Arra kíváncsi a DK, kinek inogna meg a széke, ha Völner Pál kitálalna

Kiknek ingott volna meg a széke, ha Völner Pál volt államtitkár beszél? – tette fel a kérdést a Demokratikus Koalíció pártigazgatója hétfői, online sajtótájékoztatóján.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az MTI tudósítása szerint Sebián-Petrovszki László elmondta, hogy – amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt – a Blikk a Völner-ügyben lehallgatott telefonbeszélgetéseket hozott nyilvánosságra. Az egyik ilyen beszélgetésben a volt államtitkár arról beszélt a feleségének:

tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke.

Az ellenzéki politikus szerint

ez egyértelmű beismerése annak, hogy a szálak felfelé vezethetnek.

Völner Pál pedig csak „gyalog lehetett a sakktáblán a végrehajtómaffiával kapcsolatos gyomorforgató ügyben”.

Sebián-Petrovszki László jelezte,

az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be Varga Judit igazságügyi miniszternek.

Egyebek mellett az iránt is érdeklődik, hogy „mivel sikerült elhallgattatni a felvétel idején még kitálalni tervező” volt államtitkárt.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, a korrupciós botrány 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Mint megírtuk, Varga Judit tárcavezető nem kapott idézést korábbi helyettese perében.

Fotó: Facebook/Sebián-Petrovszki László oldala