2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Tettlegességig fajult a közmeghallgatás Debrecenben - emberek életével nem akarnak játszani, a monitoringkút betemetésére nem kerülhet sor, mint Gödön

frisshirek.hu, 2023. január 20. - 20:00
Tettlegességig fajult a közmeghallgatás Debrecenben - emberek életével nem akarnak játszani, a monitoringkút betemetésére nem kerülhet sor, mint Gödön

A Magyar Hang szerint meglöktek és megütöttek egy, az akkumulátorgyár mellett érvelő nőt a botrányokkal tarkított debreceni közmeghallgatáson. Számosban kérdésben előkerültek a gödi Samsung-gyár problémái is, az ottani panaszok. Az egyik kérdés arra vonatkozott: miért temették be a Samsung akkugyára területén a monitoringkutat, vagy – idézzük – „miért adták el a legjobb Debrecen környéki földeket szarért-húgyért?”  Ígéretett tett, hogy a Debreceni Vízmű is fog monitoringkutat üzemeltetni a gyárban, amit szégyenletes módon, ahogy a gödiek tették, nem temetnek be. – Emberek életével nem játszunk – tette hozzá.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lehazaárulózták a Hajdú-Bihar vármegyei főispánt a debreceni akkumulátorgyár beruházás második közmeghallgatásán.

Rácz Róbert főispán próbálta ezek után nyugtatni a kedélyeket – őt egyébként a közmeghallgatás során hazaárulózták. A közmeghallgatást rövid szünet után folytatták. Csakúgy mint a múlt heti, a mai esemény is botrányba fulladt. Most az akkumulátorgyár környezetvédelmi hatástanulmányáról vitáztak - tudósított az RTL Híradó.

A lap által közzétett felvételeken annyi látszik, hogy a nőt többen felsegítik a földről, és az arcát fogja.

A lap tudósítójának elmondása szerint

egy agresszív férfi támadt a nőre, aki korábban hevesen ellenezte a gyár felépítését és az eljárásban részt vevő hatósági személyek legitimitását is megkérdőjelezte. A férfi ezután próbált elszaladni, de az egybegyűltek közül többen utánaeredtek, és nem sokkal később elfogták a rendőrök.

Gorján Ferenc a gödi gyár monitoringkútjának betemetésére is reagált a résztvevők többszöri kérdése után. 

– Szégyenletes dolog, hogy egy gyár betemeti a kútját

– jelentette ki, majd hozzátette:

a Debreceni Vízmű is fog monitoringkutat üzemeltetni a gyárban. A bekiabálásra, miszerint „majd betemetitek ti is”, azt felelte: nincs az a pénz, amiért betemetnék. – Emberek életével nem játszunk – igyekezett nyugtatni a helyieket.

Miközben hangos viták közepette zajlik a debreceni akkumulátorgyár építéséről a második közmeghallgatás, a katasztrófavédelmi igazgatóság döntése alapján nem veszélyezteti majd a biztonságot a CATL működése.

A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerint nem veszélyezteti a Debrecenben és környékén élők biztonságát a kínai CATL cég által tervezett akkumulátorgyár. A katasztrófavédelmi engedélyt megadták, így ez alapján a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem építési engedélyezési eljárása elindítható - írja a Népszava.

Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala