2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 21o
Az ország 19 megyéjében

NATO-mentesítés folyik a hadseregnél – állítja a volt államtitkár

frisshirek.hu, 2023. január 20. - 09:31
NATO-mentesítés folyik a hadseregnél – állítja a volt államtitkár

– A Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendet hallottam – mondta az idősebb katonák elbocsátásáról Vadai Ágnes, a tárca korábbi államtitkára, aki szerint jelenleg NATO-mentesítés és politikai tisztogatás folyik a hadseregnél.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Információk alapján száz, de én úgy tudom, hogy már 170 tábornok és tiszt kapta meg azt a... volt vele az a beszélgetés, hogy távoznia kell

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa, Vadai Ágnes korábbi honvédelmi államtitkár az ATV Egyenes beszéd című műsorában csütörtök este.

A Telex beszámolója szerint arról is beszélt, hogy még nem tudni, ennek hol lesz a vége, de „a Honvédelmi Minisztérium környékéről ezres nagyságrendet hallottam”.

Vadai Ágnes meglátása szerint

„ez azt jelenti, hogy egy NATO-mentesítés folyik jelen pillanatban a Magyar Honvédségnél”.

Elvégre – mint mondta – „a 45 éves tisztek és tábornokok nemzetközi tapasztalattal rendelkező, nyelveket beszélő és a NATO-ban szocializálódott katonák”.

Arról is beszélt, hogy

az intézkedések célja az is, hogy a politikai hűség legyen mostantól irányadó a Magyar Honvédségben.

Lapunk, a frisshirek.hu tegnap megírta, hogy már tucatjával küldik el a magas rangú katonákat.

Amint arról beszámoltunk, egy keddi rendelet alapján elküldhetik a hadseregtől azt, aki elmúlt 45 éves és legalább 25 évet töltött tényleges szolgálati viszonyban. Ez esetben a nyugdíjáig hátralévő időben szolgálati juttatást kap.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mindezt azzal magyarázta, hogy a hadipari fejlesztések a fiatalok technikai tudását és képességeit igénylik.

Fotó: Facebook/Vadai Ágnes oldala