Folytatom azt a munkát, amit már országgyűlési képviselőként elkezdtem, de mostantól a DK közösségének tagjaként

- írta közösségi oldalán Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és korábbi országgyűlési képviselője - vette észre a hang.hu. A jócskán parlamenti küszöb alatt, 1 százalék körül mért párt politikusát a jászberényi zakó sem kedvetlenítette el azzal kapcsolatban, hogy a DK-t válassza leendő pártjának.

Bejegyzésében részletei személyes politikai sikereit, amelyekkel elmondása szerint hozzájárult a magyar polgárok zöld ügyekben való jártasodásához. Úgy véli azonban, hogy új ellenzéki stratégiára van szükség, amelyre a 2022-es áprilisi választás ébresztette rá hazánkat, őt 9 hónap elteltével. Tapasztalatai szerint ebben a kérdésben a DK bizonyított:

képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogy én is

- bújt mások feltételezett véleménye mögé bejegyzésében a politikus. Bejegyzését azzal a felkiáltással zárta, hogy "zöldebb, szolidárisabb és európaibb Magyarországért".

György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője Facebook-oldalán a döntéssel kapcsolatban felidézte, hogy egy hosszas beszélgetés alkalmával egyszer megismerhette Kocsis-Cake Olivio politikai gondolkodását és elveit.

Mindegy most, hogy azzal egyetértünk, vagy sem, de hogy ezek az elvek rémesen messze állnak mindattól, amit a DK megtestesít, az egészen biztos. Utóbbit sem akarom most minősíteni, nem ez itt a lényeg, hanem hogy a két világ nem összeegyeztethető. Ahogyan immár az elvhűség, a hitelesség fogalma sem az a fent említett úriemberrel.

- kommentálta a döntést a főszerkesztő. A hang.hu a mostani átlépéssel kapcsolatban felidézte azt is, hogy az elmúlt időszakban több hasonló eset történt:

  • Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő a Jobbikból,
  • Déri Tibor újpesti polgármester (amelyről a frisshirek.hu-n is beszámoltunk), Juhász Béla sződligeti polgármester, Bodrozsán Alexandra kecskeméti önkormányzati képviselő és Buzinkay György, korábbi szentendrei országgyűlési képviselő-jelölt a Momentumból,
  • Szücs Balázs, VII. kerületi alpolgármester Kocsis-Cake-hoz hasonlóan a Párbeszédből

választották a Demokratikus Koalíciót.

A kiemelt kép forrása: Kocsis-Cake Olivio Facebook-oldala, a kép tanúsága szerint az előválasztáson még Karácsony Gergelyre voksolt