2023.06.09., péntek - Félix
Budapest: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Már tucatjával küldik el a magas rangú katonákat

frisshirek.hu, 2023. január 19. - 20:10
Már tucatjával küldik el a magas rangú katonákat

Máris elkezdődtek az elbocsátások a Honvédelmi Minisztériumban – írja a blikk.huA lap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva ír arról, hogy már talán meg is haladhatta a százat azoknak a „felső tiszteknek” a száma, akikkel szóban már közölték, hogy nem tartanak igényt munkájukra a jövőben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hadipari fejlesztések a fiatalok technikai tudását és képességeit igénylik – ezzel magyarázta a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter azt, hogy megkönnyítették a katonák felmentését a szolgálati viszonyból - írta meg a Frisshirek.hu.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, egy keddi rendelet alapján elküldhetik a hadseregtől azt, aki elmúlt 45 éves, és legalább 25 évet töltött tényleges szolgálati viszonyban. Ez esetben a nyugdíjáig hátralévő időben szolgálati juttatást kap.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjúben többek között arról beszélt, hogy a hadipari fejlesztések a fiatalok technikai tudását és képességeit igénylik.

Annak érdekében, hogy egy ilyen modern, high-tech haderőt építsünk, elengedhetetlennek tartjuk, hogy a Magyar Honvédség parancsnokságainál, annak alakulatainál, a Honvédelmi Minisztériumban és általában mindenhol, ahol katonák szolgálnak a felső és középvezetésben, egy új, a fiatalokra jellemzően dinamikus, fizikailag, szakmailag és erkölcsileg is példaértékű vezetői kultúrára törekedjünk.

A SZEMÉLYI DÖNTÉSEKET KÖRÜLTEKINTŐEN, SOK ESETBEN EGYÉNI MÉRLEGELÉS ALAPJÁN FOGJÁK MEGHOZNI.

A lap információi szerint van köztük több tábornok, illetve ezredesek, alezredesek is, és sokan vannak olyanok, akiket nemrég neveztek ki, most meg elküldik.

A lap ezzel kapcsolatos kérdésére a Honvédelmi Minisztériumtól nem érkezett még válasz. 

A Honvédszakszervezet viszont üdvözölte az új rendelkezést a fiatalításra vonatkozóan. Hozzátették, hogy eddig is lehetett volna élni a felmentéssel, de most új elemként üdvözlik azt, hogy életjáradékként fogható fel a járandóságok biztosítása. 

– Ez a fajta személyi változtatás nem újkeletű, hasonlóan jártak el a világ számos seregében, az Egyesült Államoktól egészen Csehországig. Ez nyilvánvalóan sokak önérzetét bántja, hiszen 25 év szolgálat után meg kell találniuk a helyüket a civil életben, muszáj új életpályát elkezdeniük. Ám a fiatalítás érdekében el kell tudni fogadni ezt a megoldást is

– egy biztosan tovább szolgáló tiszt mondta el a lapnak.

Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala